dinsdag 29 mei 2018

Batikken

  Wat is het warm! En dat terwijl het nog maar voorjaar is. De afgelopen dagen vond ik het iets té warm, maar op sommige dagen, met de wind erbij is het heerlijk. Voor batikken is het wel heel goed weer, want het is natuurlijk ideaal om dat buiten te doen!


Ik kocht donkergroene textielverf (gewoon verkrijgbaar bij de drogist), en dan maar gewoon wat proberen. We hadden een t-shirt voor H. en twee lakens.


Je kunt ze natuurlijk op verschillende manieren knopen, voor steeds weer een ander effect. Ik heb wel gemerkt dat de stofkeuze ook meespeelt (de ene stof 'pakt' beter dan de andere) en de lakens heb ik wellicht wat te lang in het verfbad gehad, want daar was het effect wat minder sterk. Maar goed, dat is even proberen (op de verpakking van de verf stond 1 uur, maar misschien is dat voor batikken te lang). 


Het t-shirt voor H. vinden we wel heel goed gelukt! We gaan dit vast nog wel een keer doen, want het is wel heel leuk, ook voor kinderen! (Wel rubberen handschoentjes dragen)

2 opmerkingen:

  1. leuk hoor mooi gelukt ja erg warm maar ideaal voor dit is ook snel droog dan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooi hoor erg leuke kleuren en super mooi weer lekker om ook met dit weer te doen wel een geklieder maar wel snel droog met deze warmte

    BeantwoordenVerwijderen