zondag 13 mei 2018

Plukken

Met al die mooie, zonnige dagen van de afgelopen weken komt de natuur weer helemaal in bloei. En dan ben ik toch wel extra veel buiten te vinden. Lekker lange wandelingen maken en ondertussen wat bloemen plukken voor thuis in een vaasje. 


Meestal pluk ik een bescheiden bosje, er moet ook buiten nog wat te genieten blijven toch? Maar zaterdag was ik met mijn zoontje (hij op de fiets, ik lopend) en hebben we er best wel veel geplukt. Niet alleen voor in de vaas dit keer, we hebben vooral veel verschillende geplukt om te drogen.


Ik heb wel vaker bloemen gedroogd, maar nu alweer een aantal jaren niet. Het idee kwam weer naar boven door dit leuke boek: Smûk van Wimke Tolsma (ook wel bekend van haar bekende blog: wimke.nl). Het boek is echt een aanrader. Het staat vol met inspirerende en gezellige ideeën en recepten die vaak helemaal niet moeilijk zijn maar wel hartstikke leuk. Het bloemen drogen bijvoorbeeld, ze laat zien hoe je eenvoudig een bloemenpers maakt. Ook staan er mooie, simpele kransen in, gezellige kerstdecoraties, kaarsen, haakideetjes etc. De zelfmakers staan op seizoen gerangschikt en er zit zeker voor elk wat wils bij. Echt een boek om blij van te worden! (Haar favoriete winkel is óók Dille & Kamille lees ik, ik moet haar blog dus ook echt gaan volgen :-) )


Ik had nu niet de materialen in huis om een bloemenpers te maken, maar tussen een paar dikke boeken kan het natuurlijk ook.Eerder deze week vond ik nog Lelietjes van Dalen. Ze zijn beschermd, al wist ik dat tijdens het plukken niet helemaal zeker (ik heb er maar 1 meegenomen, voor de zekerheid). 


Het gipskruid vind ik ook prachtig en is nu nog heel veel aanwezig, al zag ik dat het hier en daar al begon uit te bloeien.De boterbloempjes zijn ook altijd schattig. Hieronder nog een verzameling gele bloemetjes. 


Ik heb ook weer veel leuke boeken uit, dus binnenkort weer even een boekenupdate!

2 opmerkingen:

 1. Ohhh jaren geleden deed ik dat ook, bloemen drogen.
  Telefoonboek zat vol met allerlei bloemen en blaadjes.
  Daar maakte ik dan schilderijtjes van.
  Heb nog een blik op zolder vol met deze gedroogde bloemen.
  Zo nu en dan even met mijn neus erin ruikt zo lekker...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja leuk dat boek mooi boeket ook ik breng hem vandaag weer terug na de bieb haar blog is ook erg leuk ja lelietjes zijn beschermt in het wild ze groeien niet overal meer vandaar vaak in bos en schaduw gebied je kunt ze wel kopen bij tuincentras en planten in je tuin we waren laast in de keukenhof daar hadden ze bospad met allemaal lelietjes van dalen gemaak zo langs de randen van het pad rook heerlijk zoet en zacht mmmm lekker

  BeantwoordenVerwijderen