dinsdag 9 december 2014

Welkom in ons Kersthuisje!

Welkom! Kom gauw binnen!
Even een kleine rondleiding door mijn huisje in kerstsfeer. Natuurlijk staat er een boompje in de woonkamer. Een nepperd dit keer, voor het eerst. Een echte vind ik leuker, maar deze is wel erg praktisch!


Mijn zoontje en ik hebben hem samen versierd, wat betekend dat er onderin wat meer hangt dan bovenin. Maar we hebben hem sámen versierd, en dat is toch waar het om draait met kerst? Niet om de perfectie van een gelijke afstand tussen de ballen.. (ik moet stiekem bekennen dat ik soms wel de neiging had tot het verplaatsen van wat hangers maar niet gedaan hoor)


De slinger met koekvormpjes en lichtjes voor het keukenraam.


En dit is een van mijn nieuwste vindingen: krijtstift voor op ramen. Ik ontdekte het bij een creatieve kennis waar ik laatst op kraamvisite was, zij had een mooie raamschildering gemaakt met de naam van haar dochtertje. Zo creatief als zij ben ik er nog niet mee, maar ik heb toch even wat dingetjes geprobeerd. Handig is ook dat je het met een nat doekje zo wegveegt, net als op een schoolbord.


Met diezelfde stift ging ik ook op de kast aan de slag. En ik vind het resultaat best feestelijk! 


En ja, mijn kerstservies kwam ook weer van boven. Op tafel nog een beetje eenvoudige gezelligheid met wat sfeerlichtjes en kerstballetjes.


Sneeuwsterren voor het raam (niet zo goed te zien hier trouwens)


En de kerstboom in de avond. Helaas heb ik niet zo'n goede camera, foto's zonder daglicht zien er bij mij altijd veel minder gezellig, koeler uit dan dat het in werkelijkheid is. Maar goed, jullie hebben een beeld.


Ik wil als laatste nog even zeggen dat ik het ook heel leuk vind om jullie kersthuizen te bekijken, dus ik hou de blogs op dit moment dagelijks in de gaten!

3 opmerkingen:

 1. mooi hoor leuk boomje vind de kerst tekening op de kast ook erg leuk geeft niks als alles niet perfect hangt of recht het is met liefde gedaan en en veel plezier en dat is het belangrijkste ziet er erg feestelijk uit en echt kerstgevoel krijg je ervan mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke tip, die stift.
  Mooi hetgeen je ermee gemaakt hebt.
  Wat een gezellig 'nestje' heb je op de bank, lekkere quilt.
  Hihi ik herken de her-schik neiging als moeder ;-)
  Geniet van jullie gezellige sfeer.
  Liefs Katrien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heel gezellig uit!
  En wat leuk dat krijten op je raam.

  BeantwoordenVerwijderen