vrijdag 26 december 2014

Kerstlekkers & leuks

Hopelijk hebben jullie allemaal fijne kerstdagen gehad! Ik kon niet eerder posten omdat ik vanaf de 24e tot nu een paar nachtjes logeerde bij mijn zus en zwager, en vandaag was mijn zus hier dus dan is het ook niet zo gezellig als ik ga internetten natuurlijk. Maar hierbij show ik alsnog even een paar kerstdingetjes van de afgelopen (erg gezellige!) dagen. 


De 24e vierden wij al kerst met mijn familie. Als klein kerstcadeautje maakte ik voor de kindjes deze rendier-chocolollies. Idee en recept vond ik bij Laura's Bakery. Ik zie nu trouwens pas dat ik ze iets anders heb gemaakt (op het moment van maken dacht ik dat ik het nog goed in mijn hoofd had maar toch niet helemaal :-D). Maar goed, ze vielen wel in de smaak gelukkig. 


En verder maakte ik voor de volwassenen deze chocoladefudge, aftereightfudge (met crushed candy canes) en chocoladetruffels. Deze verpakte ik in onderstaande zakjes. Op de foto hieronder staan ze onder de kerstboom van mijn moeder.
Voor het kerstdiner maakte ik een lekkere salade en ik bakte dit brood. Erbij had ik zelfgemaakte kruidenboter en (niet zelfgemaakte) tapenade.


Oja, en dit is mijn 'kersttrui'. Kerstig genoeg maar ook nog leuk op andere winterse dagen vind ik zelf.


En deze foto vind ik ook wel leuk om nog even te showen: de kerk tijdens de kerstvoorbereidingen, het lijkt net het kerkje uit de Merci-reclame, vinden jullie ook niet? Dit is trouwens mijn uitzicht als ik boven uit het raam kijk, helemaal geen verkeerd uitzicht vind ik!


Fijne avond nog, geniet van alle leuke kerstfilms op tv!
Oeh, en ik vergeet bijna te melden dat ik heel binnenkort een dagje naar York ga! Mijn zwager is piloot en hij mag een paar keer per jaar iemand meenemen. Mijn zus -zijn vrouw- mag altijd mee dus we gaan gezellig beide mee. We vliegen naar Leeds en vanaf daar gaan we dan naar York voor een dag. York staat al heel lang op mijn wensenlijstje dus ik heb er helemaal zin in. Jullie krijgen hier uiteraard nog wel een verslagje en foto's van te zien! (En vriendin L., wij gaan ook zeker nog een keer samen naar Engeland)

2 opmerkingen:

  1. hoi margriet leuke dingentjes weer en de kersttrui is erg leuk ook voor winterdagen en al dat lekkers zit er ook weer erg mooi uit tja echt een chocolade kerkje van ben zo blij dat jij er bent merci! ( ook al is after eight ook erg fijn !) fijne dagen en veel plezier and have lots of fun and joy in york a great liittle cosy small city but so cute ja hoor ! wij gaan ook nog eens of na oxford of cambridge zijn ook super leuke steden groetjes en nog fijne dagen leon10

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke zoetigheden. Hopelijk hebben jullie fijne kerstdagen achter de rug. En wat heerlijk, dat reisje York. De beste wensen voor het nieuwe jaar!

    BeantwoordenVerwijderen