zaterdag 5 april 2014

Teatime!

Vandaag ging ik met vriendinnen L. en J. een dagje kringloopshoppen in Drenthe en Overijssel. We begonnen de dag in Meppel (leuke kringloop), vervolgens naar Staphorst (waren we minder enthousiast over) en als laatste naar Zwolle (ook leuk). En tussendoor deden we een High Tea bij Teatime in Echten (en hier zagen we minstens net zo naar uit als de kringloopwinkels!)


Vriendin J. en ik kozen voor de Seasonal Tea en dat was uiteraard nu de 'Spring Tea', die begon met een lekker warm stukje quiche..


En vervolgens deze etagère met allerlei lekkere hapjes 


Heerlijke sandwiches: creemcheese with sweet peppers, egg-mayonaise & spring onion, roast lamb & mint jelly en roast chicken with mustard mayonaise & sweet corn.


Vervolgens lemonscones met homemade lemoncurd en Devonshire clotted cream


Echt heerlijk maar na de eerste zat ik al behoorlijk vol, dus de tweede kreeg ik mee naar huis ;-)


En als laatste de zoetigheden (die op de foto misschien groter lijken dan ze waren, het waren kleine hapjes, wat overigens prima was want grotere hadden we niet op gekregen): mini Battenburg-cake, spring fancy cakes (met een heerlijke crème) en chocolade-eitjes.


Vriendin L. ging voor de Gardeners Tea met scones, clotted cream en twee soorten jam


En daarbij sandwiches met kaas en tomaat, en met ei en gebakken ham. Ook lekker, volgens L.'Teatime' is gevestigd in deze mooie (zowel van binnen als buiten) villa en is echt een stukje Engeland binnen Nederland. Het personeel loopt in Engelse serveerster-outfits en de hele entourage is Engels, superleuk!


De kans is klein dat je het over het hoofd ziet, aangezien deze felrode Engelse telefooncel langs de weg staat: niet te missen!


De ook al zo mooie hal (met prachtig glas in de deuren, helaas op de foto niet heel goed te zien)Erbij zit een winkeltje met Engelse producten, ik kocht er de thee die we dronken: Raspberry & Lavender.


Misschien zijn jullie nog benieuwd naar onze kringloopvondsten, maar dan moet ik jullie teleurstellen: ik vond alleen dit Franse weckpotje (waar ik overigens wél blij mee ben, het is alleen al mooi vanwege die tekst, maar komt straks in de nazomer ook weer van pas bij het jam maken!)En, belangrijker nog, we hadden een heel leuke dag. Voor herhaling vatbaar, net als Teatime!

5 opmerkingen:

 1. Oh zeg...dat ziet er super uit! Wat een heerlijkheden....
  Om te zien is het al niet te versmaden.......tip die ik zeker ga onthouden......
  En mooie aankoop......ach......1 dingetje kan je dag al goedmaken toch.....?

  Fijne zondag

  lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een topdag!jammer dat Echten te ver weg ligt anders was ik er graag eens heen gegaan met een stel vriendinnen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er heerlijk uit! Echt iets voor jou, met die Engelse accenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hey margriet wat toevallig ik was daar ook ha ha nee het was hartstikke leuk en heel gezellig en een hele leuke sfeer erg leuk groetjes leon10

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super leuk adresje Margriet! Ik had de foto's al bij Leontien gezien. Wat een prachtig landhuis. De scones, de taartjes, het ziet er allemaal even lekker uit.

  Fijne week,

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen