donderdag 24 april 2014

Stoffig nieuws ;-)

Eens in het half jaar is hier in de buurt (nou ja.. toch nog 3 kwartier met de auto) een stoffenmarkt. Ik ben van mening dat die er veel vaker zou moeten zijn, maar dat terzijde.


Ik ging samen met Maaike. Zij had niets nodig, ik had van álles nodig. Voor het meeste ben ik ook wel geslaagd, en voor leuke prijsjes ook nog. Van boven naar beneden:
- stof voor een rokje
- voeringsstof voor datzelfde rokje
- stof voor een blousje / jurkje / tuniekje-achtig iets
- stof voor de stoel (hier toon ik met opzet nog niet te veel van, het moet nog een beetje spannend blijven toch?)


In mijn hoofd had ik om vrolijk gebloemde stof mee te nemen voor een vrolijk zomers rokje. Mijn oog viel op dit Liberty-look stofje. Die moest het maar worden. 


En dit stofje vond ik ook meteen héél leuk. Grijs, maar toch vrolijk. Maaike kwam met het idee om het te combineren met zachtroze, en dat is inderdaad een geweldige combi. (Nu wil het geval dat ik nog een nieuwe broek nodig heb.. zachtroze?)
Inmiddels heb ik al een patroon besteld van een erg leuk blousje en het kriebelt om aan de slag te gaan. Maar eigenlijk moet eerst mijn naaimachine voor onderhoud weg.. ach.. reden om met het stoeltje te beginnen! (staat nu in de grondverf, volgende week de definitieve verf erop en dan maar bekleden.. wordt ook nog een uitdaging!) Genoeg te doen dus de komende weken!

7 opmerkingen:

 1. I love all the fabric you choose Margriet, especially the pretty skirt fabric, but they are all very pretty!
  Enjoy the sewing once you've finished your painting, it sounds like you are very busy!
  Gill xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, waar is de tijd gebleven dat op iedere markt er ook paar stoffenkramen stonden. En iedere stad wel 1 of 2 stoffenwinkels had. Gelukkig zie je de breiwinkels her en der weer verschijnen dus wie weet komen de stoffenwinkels ook weer terug. De mensen willen steeds meer zelf dingen maken.
  Je bloemetjes stofje vind ik hartstikke leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke stofjes die met de rozen vind ik ook erg mooi beetje laura ashley of cath kidston achtig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie stofjes! Wat ik zo kan zien van die stof voor het stoeltje is het dezelfde stof wat ook voor een stoeltje wil gebruiken. Als het goed is hebben ze die stof ook in licht roze en licht groen. Ben benieuwd hoe je stoeltje wordt en veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag hem wel in lichtroze en een wat beige kleur. Kan dus best dezelfde zijn! Nu ben ik ook benieuwd naar jouw stoeltje! Jij ook succes!!

   Verwijderen
 5. Het stoeltje moet nog een project worden...heb haar pas een maand geleden gekregen en is nu midden bruin met houtsnijwerk en die groeven zijn donker, de sitting heeft een groen geborduurd patroon wat echt op is. Her is een echt dames stoeltje.
  Ik twijfel nog heel erg hoe ik haar op ga knappen. Schilder ik haar wit en bekleed ik haar met een mooi grijs grove linnen of toch die stof die jij nu hebt en die ik al zolang mooi vind of ga ik het hout goed schoonmaken en bekleed ik haar met een mooie pastel kleur grove linnen of.....kortom ik moet maar eens op interner gaan surfen om ideeen op te doen en te bekijken hoe ik uberhaupt een stoel het beste kan bekleden. Pfff het duurt dus nog wel ff ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt leuk! En herkenbaar ook, want ik heb ook wel getwijfeld.. het leek mij ook heel leuk om de stoel juist in een wat pittigere kleur te schilderen, en de bekleding wat rustiger te houden. Maar net als jij ben ik al jaren verliefd op deze stof en had nu dus eindelijk een excuus om hem te kopen. En hij lijkt me er ook wel érg mooi voor. Dus ik heb de knoop doorgehakt en ga hiervoor. Ik zal je blog in de gaten houden, succes met de beslissing! ;-)

   Verwijderen