zondag 30 maart 2014

En de kleur is... blauw! (Kringloopvondsten)

Er waren alweer een paar weken voorbij gegaan zonder een bezoek aan de kringloopwinkel, dus ik had alweer flinke 'snuffelkriebels' en reed zaterdag maar weer eens die kant op. En ik had geluk, want de medewerkers waren net druk bezig om een aantal grote rekken nieuwe kleding in de schappen te hangen.


Zo trof ik dit gebloemde tuniekje (blousje?) aan en was meteen verliefd op de print. Hij is te groot, maar dat kan ik wel wat innemen. Hij móest gewoon mee! (en voor 3 euro.. als hij te klein was had ik hem nog genomen alleen al om dan iets met het stofje te doen) Bij het passen zag ik dat hij van Esprit is, en mijn ervaring met Esprit is erg goed dus dat was nog een extra pluspunt.


Verder vond ik dit vestje van Didi. Een mooie kleur (in het echt iets meer koningsblauw), en die roezeltjes maken het natuurlijk extra leuk. En hij past perfect :-)


Ik vond ook deze mooie schaal en moest meteen aan mijn schoonmoeder denken, hij past volgens mij goed bij de rest van haar servies. (En maar 50 cent..) Dus die nam ik voor haar mee.


En als laatste vond ik dit lieve zachtblauwe schaaltje met Snuffie (van Dick Bruna). Ik heb jaren Nijntjespullen gespaard, maar daar ben ik mee gestopt omdat ik de felle kleuren niet zo leuk vond in mijn huis. Maar ik blijf een zwak houden voor Nijntje, en dit schaaltje is niet alleen van porselein, maar heeft ook nog eens een mooi pastelkleurtje dus helemaal goed! 


Al sluipen er trouwens wel weer wat meer felle kleuren het huis binnen nu we onze zoon hebben, maar daar houden kinderen nu eenmaal van. (maar dit schaaltje is ook helemaal goedgekeurd door hem hoor!)


Kortom: allemaal blauwe vondsten gisteren!
Maar een maand geleden vond ik nog wel deze driewieler:


ik show hem stiekem even in deze verder helemaal blauwe post.. Voor maar 3,50 (ik geloofde het haast niet) mocht ik hem meenemen. Lekker degelijk, stoer, mooi kleurtje.

Wat kun je toch blij worden van de kringloop!

5 opmerkingen:

 1. Zo jij hebt een hele hoop nieuwe spullen en amper geld uitgegeven. Die driewieler vind ik helemaal te gek.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goede vondsten! De driewieler is ook een topper zeg. Mooi prijsje ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke vondsten dat nijtje schaaltje is erg leuk net als de rode driewieler

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om met zulke leuke spullen van de kringloop thuis te komen he?!?!


  grtzzzz
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lovely tops and the china is so pretty!
  Hope you have a lovely weekend Maigret!
  Gill xx

  BeantwoordenVerwijderen