dinsdag 29 april 2014

Zomers blousje

Het patroon voor dit blousje had ik echt al jaren liggen en stond ook al die jaren al op de planning om eens te maken. Een poos geleden vond ik dit leuke zomerse stofje en dacht meteen aan dit project. En wat had ik een geluk, want ik had de allerlaatste centimeters van de rol bij de enige Nederlandse webwinkel die dit stofje verkoopt, of eigenlijk verkocht want ook bij de groothandel was het al helemaal uitverkocht wist de eigenaresse me te vertellen.


Ik ging aan de slag. Hier en daar heb ik het patroon wat aangepast op mijn figuur, ik heb het langer gemaakt dan dat eigenlijk 'moest' (en met splitjes) en ik ging voor een makkelijke variant zonder knoopjes. 


Hij past goed, maar ben alleen nog niet helemaal tevreden over de armsgaten dus daar ga ik nog even mee prutsen. (Hoe langer ik nu naar de foto's kijk, hoe meer ik zie dat het nog niet helemaal goed is, hoe meer ik me er ook aan erger... meteen maar even mee aan de slag.)


Leuk op een witte broek denk ik. (Let niet teveel op deze combi trouwens, die broek droeg ik toevallig gisteren)


Oké, dit was het dan voor nu. Misschien show ik hem nog een keer als ik 100% tevreden ben.


Ik ben er wel achter dat kleding maken voor jezelf een stuk lastiger is dan voor kinderen. Vooral als je geen standaardfiguur hebt (en wie heeft dat nu?) Maar goed, oefening baart kunst, het zal vanzelf wel beter gaan. Ik geef het nog niet op!

3 opmerkingen:

 1. staat je leuk leuk hoor ! ja heel werk denk ik leuk stofje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk blousjes en het staat je goed!!! Ik blijf ook net zolang prutsen totdat het goed zit en verander dit ook meteen op het patroon. Als je de patronen van nu ziet in vergelijking met het oude patroon dan ben ik schots en scheef ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lovely top, such a great summery style, and I adore the pretty fabric you chose Margriet!
  Gill xx

  BeantwoordenVerwijderen