zaterdag 26 april 2014

Koningsdag

Het was even wennen: Koningsdag in plaats van Koninginnedag (de spellingcorrectie kent het woord nog niet eens..) maar eerlijk gezegd vind ik het nu alweer vrij normaal. Ik had geen plannen gemaakt voor vandaag, ook niet voor hapjes..


... maar toch ben ik er even op uit gegaan. Eerst hier in het dorp met mijn zoontje: ballonnen oplaten en het Wilhelmus zingen. En daarna met mijn vriend en zoon richting de rommelmarkt in een dorp hier dichtbij. 


Helaas hadden de mannen vrij snel hun 'nocht' (oftwel geen zin meer) dus besloten we nog even langs de supermarkt te gaan voor wat broodjes en dan naar huis.
Maar toevallig had ik gisteren nog even op de site van Laura's Bakery (daar is ze weer!) gekeken en daar zag ik zo'n leuk en simpel idee dat ik het vandaag nog wel op het laatste moment kon maken. Dus bij de supermarkt nam ik nog blauw smeltsnoep mee en witte chocolade (helaas was er geen wit smeltsnoep want dat blijkt wel fijner te werken dan de chocolade: het blijft veel mooier vloeibaar).


En daarmee maakte ik deze koningsgezinde aardbeienbonbons. Het werd even een snel klusje, ben ook niet helemaal tevreden over de netheid (wel over de smaak ;-) ) maar ach... het gaat om het idee toch?


Een paar mierzoete (gekochte) oranje koeken erbij en we hebben toch nog wat hapjes in sfeer.

Fijne Koningsdag!! (Ben benieuwd naar alle rommelmarktaankopen van jullie!)
Happy Kings day!

2 opmerkingen:

  1. ziet er leuk uit wij hebben een oranje tompoes gehad en een oranje bitter met jus de orange gemixt anders vind ik het te sterk en zo ben je toch beetje in sfeer tv uizending gevolgt en daarna naar een bloementjes markt in park geweest in dorp hier in de buurt je kent het vast wel maar zet de naam liever niet neer was er wel heel druk maar mooie dingen gezien maar niks gekocht dit keer ach volgende keer maar weer eens kijken groetjes leon10

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldige Konings-aardbeien!
    Ken het product; smeltsnoep helemaal niet..
    Ga gauw eens Google'n :-)

    BeantwoordenVerwijderen