maandag 12 april 2010

Lente = rokjestijd!

De afgelopen week ben ik hard aan de slag gegaan met mijn nieuwe stofjes. Omdat ik bijna overal al een bestemming voor had, kon ik meteen aan het werk. Zo heb ik gisteren het rokje gemaakt wat ik al op de planning had staan. Het patroon heb ik wel iets ingekort omdat ik geen lange benen heb, de rok zou normaal over mijn knieen vallen en dat vind ik bij mezelf te lang. Deze lengte is leuker voor mij. De legging heb ik bij Zeeman gekocht, en vond ik prima passen bij de stof van het rokje. Zo met laarzen en het jasje is het nog vrij winters, maar als het straks warmer is buiten kan het ook heel goed met blote benen, een leuk hemdje of blouse met korte mouw, en slippers, ballerina's of gewoon lekker op blote voeten.
Het leuke aan de stof vind ik ook dat hij er verschillende kleuren in zitten. Roze, lichtblauw (niet heel goed te zien op de foto's), wit en camelbruin. Dus ook met veel shirtjes te combineren, dat is altijd handig.

De rok nog even van de zijkant.

En deze bloemcorsage vond ik ook bij Zeeman voor maar 99 cent! Er waren ook nog andere kleurtjes maar ik vond deze de leukste. Hij past ook leuk bij de hierboven geshowde outfit.

Deze stoeltjes (ik heb er 2 van) konden ook wel een nieuw kussensloopje gebruiken. Inmiddels heb ik bijna geen paars en lila meer in huis, dus dit paste niet meer zo goed bij de rest. En ja, wat doe je dan..?

... Dan neem je de naaimachine en het vrolijke groene ruitje van de stoffenmarkt, en naait er in no-time twee frisse nieuwe sloopjes van.

Kleine moeite, maar het oogt meteen weer anders!
Dit is trouwens niet het enige wat ik deze week gemaakt heb, maar daarover later meer...4 opmerkingen:

 1. Hij is leuk geworden joh, toch handig als je zelf het e.e.a. kan maken!
  Ik heb trouwens een giveaway dus als je zin hebt om mee te doen, kom langs.
  Groetjes en een fijne dag, Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee Margriet, dat ziet er vrolijk uit!!! En zó handig van de zomer, steeds met een ander shirtje of kleppertje:)..Goed gedaan! En je kussentjes STRALEN gewoon in je stoelen!
  TOPJOB!

  Groetjes
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Margriet,
  Dank je voor je reactie op mijn give away. Ik ben niet de Ester van het Picasa forum hoor. Maar ik vind het wel leuk dat ik je blog gevonden heb. Je maakt leuke dingen hoor. Je rokje is ook een toppertje! Ik hou ook erg van de Tilda ontwerpen en stofjes.
  Fijne dag,
  Groetjes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je rokjes is er leuk geworden! Ik heb de stof al in huis om een rokje voor mezelf te maken, maar ik vind het toch eng om er aan te beginnen, dus ik dacht ik probeer het eerst met rokjes voor de meiden.
  Maar als ik m'n polkadot rokje af heb, dan zal ik 'm showen op m'n blog!

  BeantwoordenVerwijderen