donderdag 29 april 2010

I'm in the garden...

...want het is daar momenteel heerlijk om te zijn! Dinsdag, mijn vrije dag, ben ik hard aan de slag gegaan om het terras onkruidvrij te maken, het een en ander te snoeien en op te ruimen, schoffelen.. kortom: de hele dag lekker in de tuin gewroet! En hoewel tuinieren niet mijn hobby is en ik zeker geen groene vingers heb, heb ik me eigenlijk toch prima vermaakt. Meteen ook maar een gezellig zithoekje gemaakt (dat vind ik dan wel weer heel leuk om te doen), het is overdekt dus ook met regen kunnen we hier lekker zitten. Het boompje hieronder op de voorgrond (met witte bloesem) stond er al toen ik hier 6,5 jaar geleden kwam wonen en ik ben er nog steeds niet over uit wat het is. Later in de zomer komen er besjes aan. Dus, als iemand weet wat dit voor boompje is dan hoor ik het graag!

Deze bloembak kocht ik vorig jaar op een jaarmarkt, hij is gemaakt van oude kratten. De man van wie ik hem kocht had er verschillende bloembakken van gemaakt en ook stoelen, erg leuk.

Roze is altijd goed, ik vind het zo'n vrolijke kleur!

Een gebroken hartje in het wit. Ik vind deze plant zo mooi, de belletjes doen bijna een beetje sprookjesachtig aan.

De bloesem van de pruimenboom. Het is een prachtig gezicht als de boom in bloei staat. Dit jaar bloeit onze perenboom ook voor het eerst, dus ik ben benieuwd of daar straks ook peren aan zitten! De pruimenboom geeft altijd wel enkele pruimen met de nadruk op enkele.

Het gebroken hartje van onderen. Met de blauwe lucht erboven en de zon die door de blaadjes heen schijnt, lijkt het net weer even anders.

Beetje verroest, deze pot maar dat geeft het ook wel weer wat charme toch? Een paar witte primula's erin, en het ziet er weer vrolijk uit.
Vandaag ga ik nog even verder in de tuin. Hoewel er niet veel zon is voorspeld geloof ik, maar het zou wel eens de laatste droge dag kunnen zijn voorlopig dus dan moet je er gebruik van maken, niet? Verder wil ik vandaag de naaimachine weer even pakken want die heeft alweer een weekje staan niksen (wat wil je, met dit weer..?) en natuurlijk moeten er ook wel weer wat huishoudelijke klusjes gebeuren dus ik ga gauw aan de slag. Allerlaatst wens ik jullie alvast een fijne Koninginnendag, en een prettig weekend!

6 opmerkingen:

 1. Wat ziet je tuin er ontzettend gezellig uit! Prahctige foto's heb je gemaakt! Hier schijnt de zon nog wel, dus geniet nog even van de laatste zonnestralen van deze week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb met veel genoegen je blog gelezen, prachtig hoor. Kom je ook even bij mij kijken. Verneem je vast wel, een fijn weekend. Groetjes Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en dat noemt zichzelf geen tuinierster;-)) nou je bent aardig opweg je tuin is zo sfeervol en je planten zijn helemaal leuk, heerlijk he zo bezig zijn en leuke hoekjes maken,

  lieve groetjes en geniet van je tuin, Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je tuin ziet er echt heel gezellig uit..heerlijk he dat voorjaar.
  Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed, Margriet. Ik heb je gevonden. De "theedoos" ben ik.

  veel liefs,
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een gezellige tuin heb jij! Ik ga je volgen hoor.
  groetjes Annelies

  BeantwoordenVerwijderen