donderdag 5 januari 2017

It's tea o'clock , time for a book! (1)

Happy newyear allemaal!
Vinden jullie januari ook zo'n saaie, koude, donkere maand? Ik wel, ik kan er maar moeilijk aan wennen hoor. Daarom heb ik iets bedacht, om het voor mezelf, maar hopelijk ook voor jullie wat leuker te maken.


Deze maand probeer ik lekker veel boeken te lezen, en ik zal aan jullie vertellen of het aanraders zijn (hopelijk wel natuurlijk!). En om het nog wat leuker te maken, probeer ik allerlei smaakjes thee en ook daarover zal ik mijn oordeel geven. Ik ben zoals jullie weten een echte theedrinker dus thee drink ik toch sowieso wel. Het koekje laten we deze maand wel wat vaker achterwege ;-)


Het boek wat ik nu lees (nog niet uit, maar ik kan al verklappen: het is een aanrader!) is deze, 'De patissier van Parijs'. Een romantisch boek, met een hoofdpersoon in de jaren '80 en een hoofdpersoon in de jaren '10 van de vorige eeuw. De verhaallijn switcht steeds tussen deze personen maar er is natuurlijk wel een verband tussen de twee. Het meisje uit de jaren '80 zoekt uit hoe het zit, wat er destijds is gebeurd. Het is een heerlijk sfeervol boek, met mooie beschrijvingen van wat er zich afspeelt in de keuken van een Franse patisserie. De thee heet 'Bloemenweelde', en kocht ik vorig jaar bij het theemuseum in Houwerzijl. De naam zegt het al, het is een thee met alleen maar bloemen erin: kamille, korenbloem, goudsbloem, lavendel, roos en citroengras. Ik vind het eigenlijk ook wel een zomers theetje, maar ook nu smaakt hij heerlijk.


Kortom.. wil je even wegdromen naar Franse taartjes en chocolade en hartstochtelijke liefde, met een naar bloemenvelden geurende thee? Dan weet je wat je moet lezen en drinken!


Keep kalm,
drink tea
and read books...!

Dan komen wij januari wel door!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten