woensdag 21 december 2016

Homemade pesto & brood

Bij mijn familie is het gebruikelijk dat iedereen iets maakt of koopt voor het kerstdiner. Soms spreken we daarbij een thema af, soms niet. Zo hoeft niet één persoon al het werk te doen, en iedereen kan zelf bepalen hoeveel geld en tijd men erin steekt. En er zijn meerdere mensen in onze familie die koken erg leuk vinden, waaronder ik, dus iedereen kan zich uitleven!


Mijn vriend en ik besloten dit jaar brood met smeersels mee te nemen. Maar dan wel zélf gebakken brood en homemade smeersels. Alleen vonden wij het wel handig om de gevonden recepten alvast even te proberen, vandaar dat wij afgelopen weekend al hebben genoten van tomaten-olijfbrood met rozemarijn (gemaakt door N.) met verse basilicumpesto van mij. Het recept van N. heb ik zo niet bij de hand, maar ik kan het recept wat ik vond natuurlijk wel met jullie delen. Want dit was heerlijk, en wie weet is het net het recept wat je nog zoekt voor de kerst!


Het recept vind je hier! (klik) Het is echt heel eenvoudig en kost weinig tijd. Ik heb bij mijn staafmixer een handig hakmolentje, wat ik vaak voor dit soort klusjes gebruik en daarmee is het echt zo gedaan. Gebruik lekker verse ingrediënten en dan kan het eigenlijk niet mislukken. Wij waren over zowel het brood als de pesto heel enthousiast. 


Mijn zoontje en ik knutselden ook nog (alweer!) wat kerstkaartjes. Dat blijft zo leuk en gezellig, en al die glitters verhogen de feestvreugde absoluut.En afgelopen zaterdag ging ik nog naar het Dickensfestijn in Lemmer. Het was erg druk, maar ook erg mooi. Mooie uitspraken van Dickens zagen we bij een woonhuis. 


Ik verwacht voor de kerst nog een keer te bloggen dus voor nu zeg ik gewoon: tot later!

1 opmerking:

  1. ziet er leker uit was dat leuk in lemmer ja dat soort dingen dickens zijn vaak druk en het was iets wat nu voor de eerste keer was dus gaan daar veel mensen heen

    BeantwoordenVerwijderen