woensdag 2 november 2016

Roodborstje in kerstsfeer

Bij mij beginnen de 'kerstkriebels' altijd al heel vroeg. Ik word dan lichtelijk onrustig, want het liefst ben ik er in elke winkel als eerste bij wanneer de kerstspulletjes binnenkomen en ook zou ik het liefst elke kerstshow van elk tuincentrum bezoeken. Wat natuurlijk nooit lukt. Ik ben gewoon gek op de kerst, of eigenlijk moet ik zeggen: de kerstvoorbereidingen. Inkopen doen, het huis versieren, kerstkaarten maken en schrijven, het is gewoon allemaal gezellig.


Eigenlijk elk jaar knutsel ik dan ook wel iets voor de kerst. Soms naai ik iets, dan weer knip ik wat en nu had ik ineens zin in borduren. Op Pinterest vond ik dit lieve roodborstje. Nou heb ik eigenlijk niet heel veel geduld voor borduren. Het moet niet te lang duren en ook niet te priegelig zijn. Maar in mijn kast vond ik nog een lap van iets grovere borduurstof en bovendien is dit vogeltje maar klein dus heel goed te doen.


En zo blijft het leuk want nu heb ik ook wel zin in meer (klein) borduurwerk! Het vogeltje heb ik al een leuk plekje gegeven, ik trek mij niets aan van dat het nog maar november is. (Al wacht ik met de echte kerstversiering natuurlijk wel tot na 5 december)


En ik vergeet ook niet dat het eigenlijk nog herfst is hoor. Daar geniet ik ook volop van. Zo ontdekten wij in onze straat nog volop rode paddenstoelen met witte stippen. Het lijkt wel een kabouterbos!


En vanuit mijn woonkamer heb ik het zicht op dit boompje, welke in de herfst altijd verkleurd naar prachtig felrood. Het is op deze foto minder goed te zien maar in het echt zo mooi!

Lekker genieten van de kleine dingen!

P.s. Het recept van de pompoencake die ik laatst maakte heb ik toegevoegd aan het betreffende bericht!

1 opmerking:

  1. leuk hoor staat ook leuk bij dat winter servies van jet in style van charles dickens eh ja dat is ook zo je kunt nooit alle kerstshows markten en evenementen af er is zoveel op dat gebied wat leuk is en het verschilt ook vaak per jaar zou wel leuk wezen maar ja dan maar de leukste uit zoeken hi hi fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen