vrijdag 25 maart 2016

The best things in life...

Eindelijk, na bijna 2 jaar hieraan werken wanneer ik er zin in had, is mijn 'draadjesproject' zoals ik het maar noem, af. Het was best een heel karwei: na het bedenken wat ik precies wilde moest ik eerst bepalen hoe groot en waar ik het wilde hebben. Ik kwam deze tekst tegen en vind hem zo waar. De beste 'dingen' in het leven zijn de mensen om je heen, en de kleine geluksmomenten. Niet je bezit.


Gedurende de 2 jaar dat ik hieraan werkte, gebeurde er best veel in mijn leven. Het creatieve proces is voor mij een grote uitlaatklep geweest toen ik veel verdriet moest verwerken. Tijdens die twee jaar realiseerde ik mij ook telkens weer dat de tekst zo waar is. De mensen om mij heen waren er voor mij, gaven me hoop en troost, afleiding en goede gesprekken, raad en daad. 


Spullen zijn leuk, je kunt er heel blij van worden als je ze koopt en ik geef toe dat ik ook regelmatig met veel plezier spullen aanschaf. Maar het allerbelangrijkste in het leven zijn inderdaad de 'dingen' die geen dingen zijn. De mensen die je liefhebben, maar ook kleine momenten: een lekker kopje thee, het eerste zelf geoogste radijsje, een fijne wandeling of een goed gesprek. Een nieuw creatief project bedenken of het oude afronden. Een leuke nieuwe winkel ontdekken, een bijzondere wolk zien of genieten van het zonnetje. Je kunt er zo blij van worden!


Tijdens het slaan van de ruim 1300 spijkers wenste ik soms dat dat klusje gedaan was. Een paar spijkers inslaan vind ik best leuk, maar dit was wel érg veel. Maar het is gelukt.


Daarna het draad omwikkelen. Ook dit nam nog vele, vele uren werk. Maar hiermee zie je wel al gauw resultaat.


Ik ben er zo lang mee bezig geweest dat ik het eigenlijk bijna jammer vind dat het af is. Maar toch ook wel weer een fijn gevoel om een groot project af te ronden.


Een het leuke is: nu mag ik weer wat nieuws bedenken! Ik heb alweer wat ideeën om te naaien, maar ik denk ook vast dat ik wel weer eens een 'draadjesproject' zal doen. Maar de volgende keer vast ietsje kleiner ;-)

1 opmerking:

  1. en het resultaat is echt prachtig!!!!

    een heel fijn paasweekend

    liefs ramona <3

    BeantwoordenVerwijderen