zaterdag 19 december 2015

Snowglobes (+how to) & ons kersthuisje dit jaar

Al verschillende keren zag ik op Pinterest leuke ideeën om zelf een snowglobe te maken en al die keren pinde ik deze en kwamen ze op het to do-lijstje wat in mijn hoofd zit. Mijn nieuwe vriend, waarover ik in mijn vorige post al even vertelde, is gek van de VW Kever (bezit er zelf ook 2, die vast nog eens voorbij zullen komen op mijn blog). Het leek me wel een leuk cadeautje om er een voor hem te maken. Een persoonlijk cadeautje.  


Wat je nodig hebt is een jampotje of weckpotje (formaat natuurlijk afhankelijk van wat je erin doet), iets leuks voor erin (ik gebruikte de auto, mijn zoontje maakte er een met het sneeuwpopje: boompjes en sneeuwpopje zijn een setje van de action), nepsneeuw en evt wat touw, lint, belletjes, dennenappels oid voor de decoratie), en lijm (lijmpistool is handig maar knutsel je dit samen met je kind dan kun je ook alleslijm gebruiken). Het hoeft ook helemaal niet duur te zijn. In mijn geval een jampotje wat ik bewaard had, weckpotje van de kringloop maar deze zijn ook goedkoop verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Xenos. In het boompje hing ik nog een zelfgemaakt minislingertje van zwart naaigaren en heel kleine kraaltjes (goed kijken!)


Alles wat je doet is er een tafereeltje van maken zoals je dat zelf leuk vindt en dit vervolgens vastplakken. Als laatste voeg je de sneeuw toe.


Mijn zoontje wilde er natuurlijk ook wel een maken. Is het geen schatje geworden? Hij gooide ook nog wat glitters over het geheel, lekker feestelijk.


Al met al erg leuk om te doen en het is weer eens wat anders. 


En nog even enkele foto's van ons kersthuisje dit jaar. 
Ik wens jullie ook allemaal veel plezier met de kerstvoorbereidingen!

3 opmerkingen:

 1. leuk hoor en heel sfeervol en gezellig ziet het er uit ook leuk om dat samen te doen met h) nu nog even wachten op vriends reactie op de snowglobe dat loop vast als een trein hi hi dat was ook leuk idee geweest trouwens een trein hele
  fijne dagen gewenst groetjes leon10

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk weer eens een blogje van je te zien. Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat. Fijne feestdagen gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig zo samen met je zoontje knutselen, Dat doe je goed. Gezellig december huis heb je. Geniet van de Kerstdagen en de beste wensen voor 2016.

  BeantwoordenVerwijderen