zondag 26 april 2015

Lazy sunday??

Bepaald geen 'lazy sunday' hier vandaag! Ik begon de dag relaxed met een lekker ontbijtje en een tijdschrift, maar ben daarna meteen aan het stofzuigen, poetsen en wassen geslagen. Met het idee om dan 's middags wat rustiger aan te doen. Net toen ik de laatste was ophing kwam echter vriendin B. door de deur om te vragen of ik nog ergens hulp bij kon krijgen, want de laatste keer dat ze hier was zat ik nog zo tussen de dozen en dat vond ze sneu. Heel lief, maar ik was dus net zelf het huis door geweest dus ze kon me nergens meer mee helpen, dacht ik. Het wachten was alleen nog op een handige man die planken in mijn kast kon maken zodat ik ook eindelijk de 'rommel' op de slaapkamers netjes kon opbergen. "Zullen wij dat gewoon eens zelf proberen?" stelde B. voor. En ja, waarom eigenlijk ook niet? Waarom zouden we overal een man bij nodig hebben? Dus wij in de auto richting de bouwmarkt, voor planken en latjes. Daarna langs de man van B. voor de boormachine en schroefmachine. En toen aan de slag. Met hieronder het resultaat:


Ja hoor, dat kunnen wij prima zelf! De vakklusser kan het vast een stuk beter, maar de planken hangen stevig en de kast kan gevuld worden, daar gaat het maar om. Bedankt voor je hulp B.! 

Deze week heb ik ook erg veel gewerkt, in de boekwinkel zoals jullie weten. En het leuke is dat je dan ook allerlei leuks tegenkomt, wat ik dan ook weer aan jullie kan laten zien! Zo vind ik de nieuwste Libelle Blos erg leuk, met véél bloemen erin en een mooi artikel over Liberty.


En deze mooie plaatjes staan er ook in.


En de nieuwste Marie Claire Idées, met ook weer leuke ideeën zoals dit schilderij met borduursel (klik even op de foto om het wat duidelijker te zien)


Nog meer borduursel..


En vrolijke met bloemen opgemaakte gerechtjes
En babykamerdecoratie.Recepten en instructies staan uiteraard in het blad. Beide bladen liggen nu in de winkel.

Oja, net als dit nieuwe boek:


Jullie kennen Peggy Porchen misschien van haar prachtige bakkerij/winkel in Londen, met geweldige taarten en cupcakes. In dit boek laat ze zien hoe je de mooiste, levensechte bloemen maakt voor op je eigen baksels. Ik vind het echt een aanrader.

Het was een drukke week, en dus ook nog wel een volle zondag maar zelf iets voor elkaar krijgen geeft ook energie. En morgen nog een lekkere vrije dag (Koningsdag!) om nog even rustig aan te doen. Ik hoop dat jullie ook allemaal een fijn weekend hebben gehad en wens al mijn Nederlandse volgers een mooie Koningsdag toe en voor iedereen een fijne week!

4 opmerkingen:

 1. leuk hoor ! komt mij heel bekend voor cath kidston rose ik had deze ook tijdje gelden voor de laura ashley thee kopjes maar die 2 ben ik nu helaas kwijt door blogger want kreeg spontaan mijn oude achtergrond terug zal wel gekomen zijn om dat ze van blogger uit weer instellingen vernieuwenmaar je heb zoveel keuze nu met achtegrond nu je kunt nu alles van cath of liberty of laura ashley gebruiken als achtergrond en soms afwisselen vind het erg leuke en ook leuker bij je blog staan net iets vrolijker dan alleen een kleur zal nu even je post gaan lezen !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt waar? Heb jij deze achtergrond ook gehad? Dat weet ik niet meer.. Nou ja, het is ook een leuke achtergrond en we hebben wel een beetje dezelfde smaak dus echt verrassend is het ook niet!

   Verwijderen
 2. leuk blogje dat stukje van liberty lijkt mij erg leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heb het blad ook even gekocht was zo nieuwgierig na dat liberty stukje ja dat klopt !maar ik wissel heel vaak hoor denk dat ik dat nu maar wat met nieuw maand ga doen dat is ook wel leuk en minder werk ! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen