woensdag 10 september 2014

Kringloopvondsten (& nog wat gefreubel..)

Soms ga je naar de kringloop en kom je met niets thuis (toegeven: dat komt weinig voor), en soms kom je er met volle handen vandaan. Zo was het vandaag, en ontzettend leuke vondsten ook weer! (Tenminste, ik word er blij van)

 Zo vond ik deze groen gestippelde Greengate-mok (jullie weten misschien wel dat dit één van mijn favoriete merken is, maar helaas vaak duur), deze was maar 0,95! :-)
En het rose kannetje is ook van een Deens merk, IB Laursen (serie Mynte). Kende ik volgens mij niet, maar ook helemaal blij mee vanwege de prachtige pastelroze kleur en de vormgeving ook. Het was onderdeel van een set, er stond dan ook een setprijs op vermeld, maar het andere deel van de set (suikerpot??) bleek spoorloos. Ik kreeg deze mee voor 0,50!

 En we blijven in Scandinavische sferen, want ik trof ook nog dit leuke klemlampje (van Ikea) aan, 1,50

 Past ook zo leuk bij elkaar, al dat pastel..

Deze lamp (ook Ikea, bij de kringloop 12 euro) kocht ik ook nog. De oplettende lezers weten dat ik al zo'n lamp heb maar zoals jullie weten gaan mijn vriend en ik uit elkaar en bij de verdeling van de spullen wilde hij die lamp heel graag houden. Prima, dus ik moest op zoek naar een andere lamp. Deze zag ik een paar weken terug al staan, toen niet meegenomen want ik wilde nog even om me heen kijken want iets anders is ook wel leuk. Maar eigenlijk vind ik m ook nog steeds heel leuk, en er kan natuurlijk altijd een andere kap op als ik er écht op uitgekeken raak.. dus nu toch meegenomen.


Nog een klein Frans weckpotje, 0,50


Een een koffiezetapparaat! Nou drink ik zelf meestal liever thee, maar het is wel zo gastvrij om er een te hebben voor de visite vind ik. En hij ziet er nog netjes en schoon uit, ook van binnen, ook wel zo fijn.


Met de laatste tomaten die ik van de plant haalde deze week maakte ik nog pastasaus, genoeg voor 4 potten vol.


En voor een verjaardag kocht ik een paar kleinigheidjes waarbij ik weer even lekker kon frutselen met het inpakken.. altijd leuk om te doen! Het lampje vind ik ook zo leuk, en gewoon van de Action!


Het was dus weer een geslaagd kringloopbezoekje, samen met mijn (ex- maar dat klinkt zo ongezellig) schoonmoeder, die er onder andere nog 5 kopjes scoorde waarnaar ze al een tijd op zoek was (haar op één na laatste was gebroken dus er moest nu echt weer wat bij komen). Tevreden reden wij huiswaarts met de kofferbak vol spulletjes.

p.s. Even gegoogeld natuurlijk, en het servies van IB Laursen blijkt ook in Nederland te koop, onder andere hier! en ook hier!

8 opmerkingen:

 1. hoi margriet mooie vondsten hoor ! en wat veel de lamp van ikea blijft leuk hem hem ook nog steeds wel met een andere kap ook maar heb ook de witte kap wel grappig dat mart die ook wilde houden vind het niet zo mannelijk style maargoed leuk dar roze melk kannetje lekker klassiek van style mooi koffiezetaparaat leuk spul ik ga vrijdag even kijken bij 2 kringlopen ben laast bij die in wolvega geweest ook erg leuk die en groot leuke kleding en een hobby afdeling met knopen band stofjes en wol heel netjes gebouw erg leuk ook vlak bij van der valk hotel dat lampje doet mij denken aan wat ik jou voor jullie nieuwe huis had gegeven dat neem je toch wel mee toch of wil mart dat ook houden ( dat kwam ook van de action maar vond het zo leuk en je ziet niet waar het vandaan komt hoor er hangt geen label aan met action leuke spullen allemaal groetjes en tot gauw leon10

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuke uitgebreide reactie! Dat lampje dat ik van jou kreeg neem ik mee hoor! Mart vond hem ook leuk, maar hij krijgt niet alles natuurlijk :-) Bovendien heb ik hem nog niet zo lang geleden van jou gekregen dus hij gaat zeker met mij mee. Veel plezier vrijdag bij de kringloop!

   Verwijderen
 2. Waar is die kringloop? Wat een leuke dingen heb je gevonden - die beker ben ik helemaal weg van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! In Heerenveen zit deze kringloop (of meerdere eigenlijk, de lampjes komen bij een andere vandaan dan de rest van de spulletjes). Maar alle leuke dingen zijn nu natuurlijk al weg ;-) Nee hoor, gewoon eens gaan kijken in Heerenveen, ik scoor er regelmatig wat leuks!

   Verwijderen
 3. Wat een leuke kringloopvondsten! Dat servies kende ik nog niet maar het is mooi. Ik houd van zachte pastels.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dus een heftige tijd voor je .......bijzonder toch met je schoonmoeder op pad........lief ;)
  Mooie vondsten zeg......Oh je eigen plek wordt vast en zeker super gezellig.

  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke vondsten! Vooral dat roze kannetje!!!

  BeantwoordenVerwijderen