zaterdag 24 mei 2014

Een zonnig dagje in Deventer

Vandaag was ik weer eens even in Deventer. Het was alweer drie jaar geleden en ik blijf het een prachtige stad vinden. Van vriendin B. kreeg ik een high tea cadeau en ik mocht kiezen waar we dat gingen doen. En dus koos ik voor Deventer. Ook omdat B. er nog nooit was geweest: dan kan natuurlijk niet hè? ;-) 


We maakten er meteen maar een hele dag van, aangezien Deventer ook niet om de hoek ligt voor ons. En we vielen met de neus in de boter, want in de (altijd al gezellige) Walstraat was brocantemarkt! Helemaal leuk dus daar zijn we eerst even lekker bij langs geslenterd. Ook maar goed dat we hier al vroeg waren want later was het hier veel drukker. Maar wel gezellig druk, met muziek en lezende mensen op bankjes (met een e-reader, haha. Ik waande me alweer helemaal in de sfeer van twee eeuwen geleden met al die brocante en oude huisjes, dus wat mij betreft had het een boek moeten zijn. Maar gelukkig heeft die meneer geen weet van mijn gedachte en waarschijnlijk ben ik ook de enige die dit een beetje sfeerverpestend vond... het was allemaal heel vredig dus ach, waar maak ik me druk om..)


Je moet er eigenlijk gewoon zíjn om de sfeer te proeven.
Over sfeer proeven gesproken, nadat we wat winkeltjes waren ingedoken waren we toe aan de high tea bij Tearose, eveneens in de Walstraat. Ik zal hier geen uitgebreid verslag van doen want dat heb ik al eens gedaan: in deze post (klik!) maar het was weer heerlijk, en we konden lekker buiten in de binnentuin zitten (want wat troffen we het met het heerlijke weer!). Dat is ook altijd zo fijn aan deze locatie.


En dit waren onze 'tea's', ik had een 'Four seasons' en B. koos voor de 'Chef's choise' met voornamelijk zoete hapjes (eigenlijk iets té veel zoets vond ze achteraf maar dat weet je pas als het op tafel staat natuurlijk). Ik was blij met mijn keuze, waarbij ik een aantal hartige en enkele zoete hapjes kreeg. Het was wel veel, we zaten propvol en konden het niet helemaal op. Maar het was heerlijk!


Quiche, crumpet met bacon en ui, een stukje kip, een sandwich met komkommer en fricandeau, en een stukje wrap met zalm. En het zoete: een scone met clotted cream en jam, een stukje cheesecake en yorkcake (soort arretjescake).


Heerlijk onder de druivenranken.


En nog lekker even gewandeld, Deventer is ook zo mooi als stad, met zijn oude gebouwen en statige huizen.


Toen ik deze foto maakte werd ik bijna aangereden door een vrachtauto :-S  Je moet er wat voor over hebben!


Dit enorm hoge gebouw vond ik ook zo indrukwekkend, met aan de zijkant nog van die katrollen voor het ophalen van goederen. Erg mooi.


En qua aankopen waren we ook erg geslaagd, beide hadden we twee zomeroutfits voor onze kleine mannen, en bij Dille & Kamille waren we ook wel even zoet. Mijn score: een eierscheider, een zeefje, een setje 'cups' (omdat in Engelse recepten altijd met cups gewerkt wordt, leek mij dit al een tijd heel handig) en een ring voor mijn weckpotje wat ik laatst bij de kringloop vond. En blauwe bessen op de markt, lekker goedkoop omdat het einde van de middag was. Dus daar ga ik zo nog even een lekkere smoothie van maken! :-)


We hebben genoten, van de mooie stad, al het lekkers, het weer en de gezelligheid! 

5 opmerkingen:

 1. Heerlijke stad. Hoop dat er ooit een Dille en Kamille hier in het hoge noorden komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat hoop ik ook zo! Het is zo'n leuke winkel (en je komt bijna nooit met lege handen buiten..)

   Verwijderen
 2. leuke post heel veel lekkers en geslaagde aankopen er was dus toch al brocante aan de ijssel dat zijn de maandelijkse brocante markten in het zomer seizoen in deventer vaak wel heel druk maar wel gezellig maar de boeken markt die jaarlijks er wordt gehouden is nog drukker en wereld beroemd de hele stad staat dan vol met boeken romans fantasy thrillers engels tuin kook kinderboeken en oude boeken ook leuk maar erg druk
  die meneer was op de verkeerde markt terecht gekomen was vast een foutje ha ha welke thee heb je dit keer gehad groetjes en fijne zondag leon10

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, er was al brocante dus dat troffen we! Ik koos voor een groene thee dit keer, 'de glimlach van Mona Lisa' met rozenbloesem en stukjes aardbei, lekker zomers!

   Verwijderen
 3. Deventer is inderdaad mooi. Ik moet er ook nodig weer eens naar toe!

  BeantwoordenVerwijderen