woensdag 6 november 2013

Klaar voor de elfde!

Volgende week maandag is het alweer 11 november en vieren we hier Sint Maarten. De snoepjes moet ik nog halen maar ik heb wel alvast een lampion geknutseld voor onze zoon. 


Van versjes zingen zal weinig komen vrees ik, maar hij wordt deze maand ook pas 2. Maar het gaat om de belevenis. We gaan ook maar een paar huizen langs, gewoon voor het idee. 


Ik had voor dat korte tochtje natuurlijk ook een lampion kunnen kopen, maar ik vind het veel leuker om er zelf een te maken! En als we uitgelopen zijn kan te lampion voor het raam met een (led)waxinelichje. Dat staat ook nog gezellig. (Hopelijk is de lampion dan niet al helemaal verwaaid of verregend...) 


To my readers who don't know about Sint Maarten: Here in the Netherlands we celebrate on the 11th of the 11th (11 nov) 'Saint Maarten'. The children then going from door to door with (often) a handmade lampion, singing carols at each house. And then they get sweets, it's  like Halloween but without the creepy things. Actually it's a feast of lights. I love the tradition!

3 opmerkingen:

  1. erg mooi uiltje hopenlijk blijft hij droog ben benieuwd hoe h het vind de eerste keer lopen is altijd spannend en leuk te gelijk hebben jullie al geoefend met zingen!! dat is heel belangrijk groetjes en fijne sint maarten voor h

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Dank je! Het zei hem nog niet zoveel, na 2 huizen wilde hij alweer naar huis. Maar kindjes met lampion bij ons aan de deur vond hij geweldig!

      Verwijderen