dinsdag 29 oktober 2013

Bakketaart

De beppe van mijn vriend maakt af en toe bakketaart (een bak is het officiele Friese woord voor beschuit) en het is in de familie een groot succes. Het recept voor bakketaart is al heel oud, het schijnt ook wel 'oorlogstaart' te worden genoemd omdat het toen veel werd gemaakt (het is goedkoop,  dat zal de reden zijn denk ik). Ik maak mijn vriend erg blij als ik deze taart maak, dus gisteren zocht ik het recept op internet (nog niet makkelijk te vinden trouwens) en maakte het om 's avonds als toetje te eten. Je hebt geen oven nodig.

 Je hebt nodig:
1 pak beschuiten
1 pak lange vingers
1 liter melk
65 gr custard
65 gr suiker + wat extra om te bestrooien
1 pakje slagroom
chocoladevlokken om te decoreren
Neem een grote taartschaal of bakvorm (ik gebruikte een grote ovenschaal) en bedek de bodem met hele beschuiten. Bestrooi deze met een beetje suiker. Maak vervolgens custardpudding zoals op de verpakking van de custard staat beschreven (met 1 l melk, 65 gr custard en 65 gr suiker). Giet de helft van de nog warme pudding over de beschuiten. 
Neem een pak lange vingers en druk die netjes naast elkaar in de pudding. Giet de resterende pudding erover heen. Bestrooi met een beetje suiker tegen velvorming en laat het vervolgens minimaal 3 uren afkoelen in de koelkast.
Klop 1 pakje slagroom met wat suiker stijf. Verdeel dit over de taart en decoreer het met wat pure chocoladevlokken. Er zijn ook mensen die voor een fruitige touch een laagje jam erop smeren, doe dit dan vóórdat je de slagroom erop doet. (met jam of fruit erbij lijkt het wel een beetje op de trifle van de Engelsen :-) ) Dit recept is voldoende voor ongeveer 10-12 personen.


Je kunt de taart eten als gebak bij de thee of koffie, of als nagerecht.
Eet smakelijk!

4 opmerkingen:

 1. Alles wat er in gaat is zo al lekker dus bij elkaar. MMMMM
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet erg lekker uit! en niet heel moeilijk iedereen lukt dit
  bedankt voor het recept groetjes leon10

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er heerlijk uit, gaat mee in de recepten bak!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk, wij hebben ook zo'n recept in de familie en noemen het 'koekenpan' omdat het door mijn oma in een koekenpan werd gemaakt. Wij doen het zo: beschuit, custard, theebiscuitjes, jam, hagelslag. Dus zonder slagroom. Blijft altijd een feestje!

  BeantwoordenVerwijderen