zaterdag 13 maart 2010

Voorjaarskriebels

Nu de temperatuur eindelijk boven nul is, de eerste bloemetjes weer verschijnen, en de hyacinten in huis zo heerlijk ruiken krijg ik voorjaarskriebels! En dan heb ik meteen zin om het huis in de voorjaarssfeer te brengen. Afgelopen weekend ben ik met de naaimachine en het nieuwste Tildaboek in de kofferbak naar vriendin Maaike gereden voor een gezamenlijk frutseldagje (waarbij uiteraard ook veel gekletst wordt, en veel thee gedronken..). Maaike heeft die dag een hele lading hartjes genaaid, en ik ben begonnen aan dit tuinmeisje, welke ik de zondag heb afgemaakt. Ze moet nu alleen nog teenslippers aan krijgen, maar omdat ik geen foam in huis had zit ze nu nog even met blote voetjes...En omdat Maaike jarig was, maakte ik deze week ook dit kadosetje voor haar. Ze is al net zo'n grote Tilda-fan als ik, dus vulde ik het mandje met een stofje en knipvellen uit de nieuwe Tilda bloemenserie, een radijs uit het nieuwste boekje (wat ik trouwens weer van haar kreeg voor mijn eigen verjaardag) en nog wat leuke tuinbenodigdheden zoals rozenhandschoenen en zaadjes voor radijs en tuinkers.
De zaadjes had ik verpakt in deze zakjes, die ook alweer uit het nieuwe Tildaboek komen. Ik heb ze met onze printer gekopieerd op wat dikker papier, uitgesneden en dichtgeplakt en toen gevuld met de zaadjes. Simpel, maar wel een leuk resultaat!

Maar er mag nog wel iets meer voorjaarssfeer in huis komen, dus ik heb nog wat te doen dit weekend!


3 opmerkingen:

 1. Het ziet er al leuk uit je blog.
  Maar wil je me de volgende keer wel eerst even vragen of je over mij mag schrijven ;-)
  Ben echt heel blij met alle mooie kadootjes voor mijn verjaardag. Heb het vandaag nog even aan de visite geshowed.
  Heel veel groetjes,
  Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jaaaaaaaa *plrrrrt*...nou ben ik niet de eerste!!!:(
  Hahahahahaahh Je maakt altijd zo'n leuke gezellige dingen, zo kan ik er nog meer van zien! Heb me aangemeldt als volger en je staat mn lijstje, dus ben er in het vervolg als de kippen bij!!!!:)
  groetjes
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen