maandag 23 april 2018

Paars!

Sinds ik op mezelf woon, zijn er verschillende kleuren in mijn huisjes opgedoken. Sommige verdwenen, sommige (groen en wit) waren blijvertjes. Ooit had ik heel veel paars in huis, zowel in de woonkamer als in de slaapkamer. Ik was er toen heel blij mee, maar toen we verhuisden liet ik het paars voor wat het was en koos weer andere kleuren. Ik kan me nu niet voorstellen dat ik ooit nog begin aan paarse muren, maar stiekem is er toch een béétje paars in geslopen hier:


Zo'n fluitketel stond al jaren op mijn verlanglijstje. Een paar keer overwoog ik er een voor mijn verjaardag te vragen, maar dan hadden andere wensen toch weer voorrang (want, meer noodzakelijk bijvoorbeeld). Omdat ze niet goedkoop zijn, bleef de aanschaf er steeds bij. Maar nu vond ik bij een tijdschrift een kortingsbon voor een bekende webshop waarvan ik wist dat deze de keteltjes verkoopt dus ik besloot even te kijken. En toevallig was er op dat moment 25% korting op het merk Le Creuset (bekend Frans merk welke bekend staat om deze ketels maar ook bijvoorbeeld om hun pannen). Zoveel korting bij elkaar, dat tref je natuurlijk nooit dus ik heb spontaan besteld. Ze hebben ze in allerlei kleurtjes trouwens, en ook een aantal verschillende modellen. Dit is de 'demi' (ruim 1 liter). En ja, ik koos voor paars. De kleur is in het echt iets minder fel, en wat warmer dan dat het op de foto lijkt. Het was lastig kiezen hoor, ik vond meerdere kleuren heel mooi. Het grotere model is er zelfs in nóg meer kleuren. Maar deze vond ik wel mooi warm en ik vermoed dat ik er niet snel op uitgekeken raak.


Lieve H. plukte wat blauwe duifjes uit de tuin en zette ze in een vaasje. Ook al zo mooi paars!


De paarse kopjes kreeg ik van vriendin L. toen zij wat servies opruimde. Ik vind ze nog steeds leuk! De thee links kreeg ik ook van haar, de thee rechts kocht ik bij de Deense winkel Tiger.

Fijne week!

2 opmerkingen:

  1. leuke vintage kettle mooi zeg ! paars is niet lelijk hi hi en weetje dat paars volgend herfst winter seisoen weer een trend wordt allelei paars tinten donker paars aubergine wijnrood paars lila lavendel braam je kunt ook erg mooi combineren met groen en
    blauw en oranje dus je zou ook weer wat paars accenten weer in huisje kunnen doen op de bank met kussen enz vaasjes kaarzen theelicht houdertjes niet heel veel maar subtiel staat best bij dat groen van de muren na jaar 2018 is veel paars

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke ketels he...ik ben ze niet waard moet ik zeggen, nadat ik het zoveelste keteltje had laten droogkoken ben ik toch maar blijvend overgestapt naar een waterkoker.

    BeantwoordenVerwijderen