maandag 12 september 2016

Nijmegen

Mijn vriend en ik waren afgelopen en weekendje in Nijmegen. Gewoon even lekker eruit: wandelen, shoppen, lekker eten en drinken en gezellig wat tijd samen.
Tussen de middag aten wij een heerlijke lunch in de gezellige binnentuin van Smaakrijk. Helaas vergeten een foto te maken (veel te druk met genieten, ook belangrijk!) maar kijk eens op de website of -beter nog- eet er zelfs eens een lekkere lunch! Smaakrijk! (klik)


We ontdekten er vele leuke adresjes, zoals ook dit leuke plekje waar we ons diner aten: Sid & Liv. Een mooie Scandinavische inrichting met een winkeltje erbij (bijna alles in het restaurant is ook te koop). Ook hier hebben ze zo'n leuke stadstuin waar je mag zitten. En -ook belangrijk- heerlijk eten. Ik koos voor een wortel-kerrie-kokossoepje vooraf en als hoofdgerecht de koekjes van erwten en munt met daarbij een salade van bietjes, rabarber, sinaasappel en basilicum. Weer eens wat anders en zeer smaakvol. En lekkere toetjes! Sid en Liv (klik)


 Nijmegen is niet voor niets bekend om de vierdaagse, je kunt er namelijk heerlijk wandelen. Heuvel op, heuvel af, en veel te zien. Het was dit weekend ook Open Monumentenweekend dus we konden diverse oude gebouwen van binnen bekijken. De moeite waard!


Waar zie je ze nog? Een echte hoedenwinkel! Helaas gesloten, maar de etalage was ook al heel mooi. En behalve hoeden ook prachtige handschoentjes en portefeuilles. Voor echte dames! En die mooie tekening op het raam: zaterdag was er in Nijmegen 'the big draw' waarbij kunstenaars alle winkelramen mooi versierden met krijtstiften. En daarnaast zaten er portretschilders, de kinderen mochten met stoepkrijt aan de slag etc etc.. Heel leuk en creatief!


Little cupcakeshop (helaas pas de zondag ontdekt en daardoor ook dicht)


Natuurlijk ook het Kronenburger park, waar je lekker kunt wandelen en zonnen. En aan de andere kant van het centrum vind je het Valkhof park.


Hmm en ja, ook Nijmegen krijgt een Sostrene Grene (heel leuke Deense winkelketen) maar helaas voor mij wordt deze pas komende vrijdag geopend dus ik kon er nu niet al lekker shoppen. :-(  Maar goed, wel onthouden voor een volgende keer Nijmegen! 

Maar... ik ontdekte er wel een andere leuke winkel die ik ook nog niet kende. LolaLiza. Bij navraag blijkt het een Belgische keten, ze zitten dan ook vooral in België en verder alleen in het zuiden van Nederland. Meest noordelijke is in Utrecht. Ik heb er een mooie donkerrode broek gekocht maar ze hebben ook allemaal leuke bloesjes en jurkjes in gezellige prints. En betaalbaar. Helemaal goed dus!

Een fijne week gewenst!2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk weekend hadden jullie!! Nijmegen, ik zet 't op mijn lijstje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ziet er leuk uit heb je nog de oude stadsmuren gezien die stammen uit de romeinse tijd nijmegen was in verleden een stad waar veel romeinse vondsten zijn gevonden en opgravingen die liggenin het museum daar ziet er leuk uit ja zag dat sostrene grene er binnenkort zou komen was je net wat te vroeg hij komt ook in enschede binnenkort en denbosch heeft er ook al eentje eh maar groningen kan ook ook lekker dichtbij ziet er gezellig uit de eetcafetjes

    BeantwoordenVerwijderen