zaterdag 7 maart 2015

Welkom op de wereld!

Alweer kom ik met goed nieuws! Ik ben tante geworden! Mijn lieve nichtje F. is afgelopen week geboren, en ik ben helemaal verliefd, het is een prachtig meisje. En alles gaat goed met haar en haar moeder (mijn zusje) gelukkig.


Voor F. naaide ik dit jurkje, volgens een patroon van Pinterest. Het leek simpel en was op zich wel te doen, maar ik vond het eerlijke gezegd wel iets lastiger dan ik verwacht had. Maar een tweede zal vast beter gaan en uiteindelijk ben ik wel blij met het resultaat, al hadden een paar dingetjes wel beter gekund (ik zeg niet welke, haha, dan gaan jullie erop letten ;-) )


Een klein bloemetje op het kantje, lekker meisjesachtig. 


Aan de achterkant drukknoopjes voor makkelijk aan- en uittrekken.


Het stofje kocht ik vorig jaar op een stoffenmarkt met als bedoeling een rokje voor mezelf. Maar eigenlijk vind ik dit een leukere bestemming! Ik was meteen verkocht toen ik het stofje zag, het doet me denken aan de vrolijke bloemenstofjes van Liberty's.


Ik kocht er een bolero en een legging bij. Eigenlijk wilde ik een mintgroen vestje. Of een gele, lekker vrolijk. Of wit. Maar dat zul je altijd zien, als je erom zoekt vind je het niet. Maar deze donkerblauwe past er ook goed bij en mijn zus houdt erg van donkerblauw dus ik denk dat het wel goed zit. En kom ik toch nog eens een vrolijker vestje tegen, dan kan ik die altijd nog meenemen want voorlopig past het jurkje nog niet. (En dan heb ik een excuus om nog eens wat te kopen, want wat is er veel leuks voor meisjes! Ik heb nu ook nog meer meegenomen dan wat op de foto te zien is...)


Hiermee lijkt het vrij netjes, ik denk dat met een lichter vestje (of zonder, op een warme dag) het er wat meer zomers uitziet.


Wie weet maak ik nog een of meer van deze jurkjes. Met een ander stofje dan weer natuurlijk. Een lief broderiestofje bijvoorbeeld, of juist een stoere variant met spijkerstof. Of met stipjes, of ruitjes.. Of.. genoeg ideeën weer. (Maar nog zoveel meer ideeën voor projecten.. als ik alles van mijn Pinterestpagina écht zou willen maken, had ik volgens mij nu al genoeg voor mijn hele leven, maar dat terzijde) Kortom, ik zie het wel. Een helemaal nieuw project vind ik ook wel weer leuk. 


Ik wens jullie allemaal een vrolijke zondag, met -volgens de voorspellingen- heerlijk lenteweer!

3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd, trotse tante! Wat heb je een schattig jurkje gemaakt. Top cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gefeliciteerd ook aan je zus en haar man leuk jurkje inderdaad een london liberty achtig zal vast erg leuk staan
  groetjes een fijne dag leon10

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte met de komst van je nichtje en wat een lief jurkje, echt schattig!!

  BeantwoordenVerwijderen