zaterdag 17 januari 2015

Veranderingen

De afgelopen week stond voor mij nogal in het teken van veranderingen op het persoonlijke vlak. Zowel positieve als negatieve. Nou hou ik al niet zo van grote veranderingen dus meerdere in een week tijd is eigenlijk gewoon teveel en daardoor zit ik nu even helemaal niet lekker in mijn vel. En mijn zoon is dit weekend bij zijn vader dus ik zocht een beetje afleiding, een fijne invulling voor de dag.


Toevallig had mijn zoon gisteren de bolletjes water gegeven en daarbij was er flink wat over het dienblaadje gegaan. De krijtverf die er (vanuit de winkel) op zat, loste natuurlijk onmiddellijk op dus daar moest even iets aan gebeuren.


Bij de Action had ik enige tijd geleden al twee flesjes met 'Home deco'-verf gekocht en dit kwam nu mooi van pas. De verf is er in allemaal mooie pasteltinten, ik heb toen de zachtroze en de 'clay' oftewel de kleikleurige meegenomen. Die laatste gebruikte ik nu voor het dienblaadje. Ik zag trouwens recent bij de Action dat er alweer nieuwe kleuren bij zijn gekomen, onder andere de 'cottage green' die ik heel mooi vind.


In 2 dunne laagjes dekte het goed, en aangezien het ook gauw droog is on de 2e laag er ook al snel overheen en had ik in no time het blaadje alweer op tafel staan. (Foto's van vóór de verfbeurt staan in mijn vorige blogpost). 


Na dit klusje ben ik trouwens op de fiets gestapt, een kleine 25 kilometer gefietst totaal, een kopje thee bij mijn moeder gedronken en ook even bij de bouwmarkt aangewipt voor wat behang- en verfstaaltjes want.. in april ga ik weer verhuizen en dit keer is het een huisje waar ik kan blijven! Dat is dus fijn nieuws. Ik ga mijn huidige woning wel een beetje missen denk ik, want het is gewoon zo'n knus huisje. Maar de nieuwe woning maak ik natuurlijk ook weer zo gezellig mogelijk. Het komt vast wel goed. Ik blijf in dezelfde straat trouwens dus de fijne buurt hoef ik niet te missen. En mijn zoon kan weer een écht gezellig kamertje krijgen, wat ook wel prettig is. Later meer over de nieuwe woning.


Ik probeer me te focussen op de positieve veranderingen en de fijne dingen van het leven en bedenk me dat ik straks in ieder geval op één vlak vastigheid heb. En maandag begin ik op een nieuwe werkplek, onbetaald maar met als bedoeling om te leren naaien op een industriële machine. Hopelijk komt hier dan op den duur ook weer betaald werk uit voort en ondertussen ben ik in ieder geval bezig. Het lijkt in ieder geval een prettig bedrijf dus ik ben benieuwd. Ik heb in ieder geval een paar dingen om naar uit te kijken! En zoals wel bekend is (volgens mij) helpt creatief bezig zijn wel om alle zorgen even los te laten.

3 opmerkingen:

  1. Succes op je werkervaringsplek en fijn dat je toch al zo snel een eigen huisje krijgt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey margriet leuk klusje ach iedereen krijgt / en heeft wel eens een klein of iets groter dipje in zijn/ haar leven hoort er ook bij geeft niks gewoon doorgaan het is vandaag blue monday dat zegt ook niet zoveel komt door de maand en door allemaal gebeurtenisen die aan komen waaien maar bezig zijn en afleiding helpt vaak wel leuke kleurtjes had ze ook zien liggen de blue one is ook erg leuk om bij blue te blijven maar dat je dat huisje hebt gekregen is wel weer iets fijns en werk ervaring plaats ook je blijft bezig zit niet thuis leert er altijd iets van en hebt contacten met anderen en je verveeld je niet en doet wat het is alleen jammer dat het niet betaald is maar dat komt misschien ook nog wel en je ben niet de enige er zijn veel mensen en nederlanders die ook in een vergelijkbare situatie zitten ook ook even een dipje hebben iedereen krijgt vroeg of laat zijn eigen dip bij anderen lijkt het vaak heel mooi van die heeft alles goed voorelkaar maar dat kan ook een moment zijn kan ook zo weg wezen dus gewoon lekker doorgaan met wat je doet en met af toe een off day en lekker creatief bezig zijn je kan straks weer lekker bezig met je nieuwe huisje waar je ook niet gelijk weer weg hoeft das ook wel weer fijn groetjes leon10

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb de verf zelfs al op een kastje geprobeerd. Lukte perfect.

    BeantwoordenVerwijderen