donderdag 7 augustus 2014

Allemaal bramen

Langs de wegen en in de bossen in de buurt van mijn woonplaats staan vele bramenstruiken en ik zag aan het begin van de week al actieve plukkers. Nu houd ik er ook wel van om bramen te plukken (en vooral om ze daarna te verwerken in verschillende receptjes) dus met een grote zak in de fietstas fietsen mijn zoon en ik naar het bos...


... en keerden terug met een mooie zak vol bramen. Genoeg om wat lekkere dingen mee te maken!


Meestal ga ik alleen voor jam, maar het leek me ook weleens leuk om het deels in gebak te verwerken dus ik ging op zoek naar een recept (leve internet!)


Ik vond niet helemaal wat ik zocht dus uiteindelijk ging ik voor een eenvoudig cupcakerecept van Rudolph van Veen en een bramenbotercrème die ik op een Engelse site vond. 


Het cakerecept was met vanille maar ik verving die voor een deel door citroenrasp en een beetje citroensap.


Resultaat zijn lekkere basiscakejes. Ik had ervoor kunnen kiezen om wat bramen door het beslag te spatelen, zoals ik bij een ander recept zag, maar dit heb ik niet gedaan omdat het dan denk ik een beetje een overload aan bramen wordt.


Een kleine toef botercrème vind ik altijd wel genoeg omdat het vrij machtig is. Maar wel erg lekker met bramensmaak! De cakevormpjes vond ik een poos geleden bij Kruidvat. 


Ik had nog genoeg bramen over om 2 potjes te vullen met jam, en het laatste restje wat er daarna nog over was verdunde ik met water voor een paar glazen heerlijke bramenlimonade.

Het is echt genieten van wat de natuur te bieden heeft!

5 opmerkingen:

 1. Oh wat heerlijk! Hier een bramenstruik in de tuin, maar nooit er aan gedacht om ze te verwerken in cupcakes. Gaan we nu zeker eens proberen. Smikkel maar lekker, saampjes met je zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk gezellig en lekker ze zijn ook goed gelukt fijne dag morgen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja heerlijk he puur natuur!! en helemaal gratis op wat moeite na dan. Nog even en dan kunnen we weer voor de Vlierbessen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook een bramenstruik in de tuin en bramenfans in huis.
  Wij maken er in de blender samen met Griekse yoghurt en vanille ijs heerlijke smoothies van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. The blackberries were early this year in the UK too. You have made good use of yours, the cupcakes look beautiful and the jam will be delicious I'm sure!
  Gill xx

  BeantwoordenVerwijderen