zaterdag 7 juni 2014

Moestuintje & Mollie Makes

Weten jullie het nog? In maart plaatste ik een foto van mijn kweekkasje met daarin wat groente- en kruidenplantjes. Inmiddels zijn de meeste plantjes lekker gegroeid, dus tijd voor een kleine update!
De peterselie kwam maar langzaam op gang maar de laatste twee weken groeit hij mooi. 


En de eerste bolcourgette heb ik ook al gespot!


En dit zijn mijn tomatenplantjes. Ik moet ze weer even opbinden want ook deze schieten nu ineens de lucht in. En ik zie al bloemetjes, dus het duurt niet lang meer totdat de eerste tomaatjes eraan komen! Verder heb ik trouwens ook nog basilicum, aubergine en tuinkers staan. Oh, en mijn blauwe bessenstruik vertoont ook al tekenen van aanstaande besjes. Zo leuk!


Vandaag verwende ik mezelf maar eens met een hobbyblad. Enkele jaren geleden kocht ik ze regelmatig, vaak tijdens het wachten op de trein als ik van mijn werk kwam. Maar de laatste tijd koop ik haast nooit meer een tijdschrift. Eigenlijk jammer, want het voelt zo luxe: even een momentje voor jezelf met een knispernieuw blad.


Maar goed, de Mollie Makes dus. De Engelse versie, want die zag er leuker uit dan de Nederlandse. (Ik weet eigenlijk niet of ze altijd verschillend zijn, is de Nederlandse versie een vertaling van de Engelse, of is deze echt gericht op Nederlanders?) En hij is deze maand écht leuk, met vrolijke zomerse projecten. En erbij zat een miniboekje 'Summerhomestyle' (nog meer zomerse projecten voor in huis en tuin) en een pakketje om een schattig konijntje zelf te naaien (met een pomponstaartje, lief!)


Ik vind deze ronde gehaakte lijstjes zo leuk!
En een mooi artikel over een ontwerpster van de Liberty-stoffen.


En dit vind ik ook zo'n leuk idee, een ketting van kant en kraaltjes.


Nou ja, de moeite waard dus deze maand. Genoeg inspiratie om dit lange Pinksterweekend mee te vullen (laten we maar even achterwege dat ik eigenlijk al genoeg to do-projecten op mijn lijstje heb staan...).
Fijn weekend, geniet van het heerlijke weer!

3 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de tip van Molly Makes.
  Vooral de liberty stoffen intrigeren me.
  Telkens wanneer ik in London kom, loop ik binnen bij Liberty's om te kwijlen op de veel te dure stoffen.

  Prettige Pinksteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gaan de plantjes ineens hard, leuk! Hopelijk gauw een smakelijke oogst. Het tijdschrift ziet er leuk uit. Ik ken de titel eigenlijk niet, maar kan ook enorm genieten van zo'n momentje voor mezelf met een vers blad en een kop thee of koffie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hey margriet wat gaat dat hard zeg kun je binnenkort een salade maken peterselie is leker over gebakken aardapelen of in roomkaas molly makes vind ik vaak de engelse editie wat leuker onderwerpen dan nl ik ga morgen mijzelf verwenen met een daphnes dairy die komt morgen weer uit super kan niet wachten groetjes en geniet van molly makes leon10

  BeantwoordenVerwijderen