zondag 9 februari 2014

Knutselen en theeleuten

Gisteren kwam Maaike weer gezellig een dagje knutselen. En ze nam als verrassing ook nog allerlei cadeautjes voor me mee voor het huis (ik ben deze week jarig dus ik voelde me nu al een beetje jarig, dat snap je).

 
Zo kreeg ik dit gezellige dienblaadje met twee mooie kandelaars, wat fleurige hyacintenbolletjes en leuke flesjes. Toevallig was ik net weer toe aan wat nieuws op de eettafel dus het kreeg meteen een mooi plekje.


Verder kreeg ik dit pakketje met schattige kleine bolletjes katoen en daarbij de belofte dat Maaike me bij ons volgende knutselafspraakje leert haken. Dat wil ik al tijden leren maar hopelijk weet ze waar ze aan begint want er is veel geduld nodig om het me te leren ben ik bang! (De pogingen die ik tot nu toe zelf deed waren weinig succesvol...)


En ik kreeg nog dit boekje vol stickers en etiketten. Ook geweldig voor op zelfgemaakte jam, post, broodtrommeltjes etcetera.


En wat ik dan gisteren gemaakt heb? Nou, ten eerste een projectje wat ik jullie later pas kan laten zien, en toen nog deze tafelloper van een restje Alvine vitrage. Precies een goed formaat dus een zoompje erin en klaar!Zelf haalde ik de afgelopen week ook al lekker wat voorjaar in huis trouwens. Dinsdag was het hier zulk lekker weer dat ik samen met mijn zoontje naar het volgende dorp ben gefietst voor wat voorjaarsbolletjes. We kozen de blauwe druifjes. Voor 2 euro had ik voldoende om deze kleine potjes van Greengate te vullen...... en daarnaast nog deze bloempotjes voor in de keuken.


Hoewel het buiten bijna herfstig is met die regen en harde wind, is het binnen al een beetje voorjaar.
Fijne zondag!

3 opmerkingen:

 1. Wat gezellig weer! Buiten helaas niet.
  Gordijnen dicht en lekker van al jou mooie spulletjes genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er leuk uit en nu nog leren haken aan de kleurtjes zal het niet liggen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Happy Birthday! I like all the things you received from Maaike, and i love those little Greengate pots you have filled with bulbs, it all looks so pretty in your home.
  I adore all Greengate things and have quite a collection ot teatowels now!
  Hope you enjoy crocheting with your new wool!
  Gill xx

  BeantwoordenVerwijderen