woensdag 29 januari 2014

Feestelijke vogeltjestaart

Afgelopen weekend vierden we met mijn familie nog een beetje verlaat Sinterklaas. Dat wil zeggen: alle familieleden die van knutselen en surprises maken houden. Omdat niet iedereen daarvan houdt vierden we het eerder al met de hele familie en nu dus nog met een klein groepje. Het ging deze keer echt om het surprise maken.


Ik had mijn oudste zusje getrokken. Zij is afgelopen jaar getrouwd en daarnaast houdt ze erg van vogels spotten. Ik had steeds al in mijn hoofd om een bruidstaart te maken, maar heel toevallig keek ik het tijdschrift Landleven in en daarin zag ik taartjes voor de vogels. En dat was natuurlijk helemaal ideaal. 


Met frituurvet, vogelzaad, appels en cranberry's vulde ik een aantal puddingvormen met verschillende laagjes die ik tussendoor liet stollen en die ik op elkaar stapelde toen ze gestold waren. Vervolgens maakte ik nog een paar cupcakes -eveneens van vogelzaad- voor erbij.


Het is eigenlijk heel eenvoudig. Ook leuk om met kinderen te doen (laat het frituurvet dan wel goed afkoelen voor je het gebruikt). De plaat waarop de taart staat maakte ik van karton, en hierin verstopte ik het cadeautje.


Tot slot versierde ik de taart met besjes, takjes en dennenappels. Folietje erom en een grote strik van tule.


Ook leuk als goedkoop cadeautje voor een jarige!

3 opmerkingen:

 1. hoi margriet die ziet er erg mooi uit daar is ze vast heel blij mee en natuurlijk de vogeltjes ook nu krijgen ze vast veel bezoek groetjes leon10

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wát een leuke 'bruidstaart'! Zus blij én vogeltjes blij :-)
  (en heet je zus toevallig Femke?)
  Groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anita,

   Bedankt voor je compliment! Maar mijn zus heet geen Femke, blijkbaar is er dus nóg een pasgetrouwde vogeltjesfanaat ;-)
   Groetjes Margriet

   Verwijderen