zondag 16 juni 2013

Een Geslaagd weekend!

Nadat mijn vriend afgelopen woensdag te horen kreeg dat hij is geslaagd voor zijn (2e!) HBO-opleiding waren we natuurlijk al in een feestelijke stemming. En toen werd donderdag ook nog dit vrolijke boeket bezorgd, namens zijn werkgever.


Ik had de kleuren zelf nooit zo bij elkaar gezocht, maar vind het een verrassend vrolijke combi.


En dan hadden we ook nog een geslaagd weekend! Zaterdag een grote rommelmarkt hier in het dorp. Ik heb alleen een oud Engels bordje gekocht (mijn plannen hiermee krijgen jullie nog te zien!). Oja, en een bakmix voor Fryske dúmkes (koekjes met o.a. anijs), een van de streekproducten hier. Mijn schoonmoeder, de bofkont, kwam thuis met 2 heel leuke stoeltjes om op te knappen: gratis! Dus stiekem ben ik wel een beetje jaloers maar ze gaat er vast iets moois van maken.


En vandaag ben ik met mijn schoonmoeder naar de open dag bij atelier Het Weerhuisje geweest.
Volgens mij mag ik geen foto's zonder toestemming van de eigenaresse plaatsen maar kijk even op haar site voor een impressie. 
Maar het was zo leuk! Ze woont in een schattig oud huis met uitzicht op de landerijen. We konden achterom, door een lichtblauw hek en dan het pad volgen tussen de weelderige bloemen door waarmee de tuin vol staat. En dan kom je uit bij een heel schattig tuinhuis, door haar man gebouwd. Hierin zit een klein winkeltje met leuke zelfgemaakte spulletjes en ruimte voor workshops, een hoekje waar ze zelf knutselt, en een heel leuk keukentje. Heel inspirerend allemaal, ik wilde meteen ook zelf aan de slag! We kregen thee met wat lekkers erbij, en konden ondertussen genieten van al het moois om ons heen. Echt de moeite waard, en ze heeft elk half jaar zo'n open dag dus ik ga vanaf nu zeker vaker even kijken! (Foto's van de open dagen van het Weerhuisje vind je hier)


Kortom: het was een geslaagd weekend!

2 opmerkingen:

 1. gefeliciteerd voor jeM. vriend erg mooi boeket wat leuk zeg! ben erg benieud na wat je met dat engelsebordje van plan bent tja dat heb ik ook best vaak op rommelmarkten hoor! beetje jaloers op mijn mam wat die komt ook vaak veel leuk tegen en ikzelf dan bijna nooit gewoon geluk hebben denk ik of beetje toeval zal straks even op de site kijken van dat weerhuisje klinkt erg leuk alleen kom ik niet op hun site misschien overbelast?? nou hele fijne maandag gewenst groetjes leon10

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heej, wat een verrassing en wat leuk!! Zo'n lief stukje over m'n open dagen! Ik had geen idee dat je bij me geweest bent, had 't maar gezegd. Volgens mij waren jullie er 's middag toen het nogal druk was. Een volgende keer even aan m'n mouw trekken hoor :-)
  Heb je foto's gemaakt? Dan ben ik er eigenlijk wel nieuwsgierig naar.
  Ik zelf heb zojuist een blogje gemaakt met een aantal foto's. Die foto's heb ik gemaakt voordat er bezoekers kwamen, daarna ben ik er niet meer aan toegekomen.

  Leuk om met je schoonmoeder zulke uitstapjes te maken.
  En je vriend natuurlijk gefeliciteerd! Een hele prestatie.

  Groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen