maandag 8 oktober 2012

Very berry

Vandaag maakte ik clafoutis. Dit is een Frans bakseltje, wat soms als gebakje wordt omschreven, maar eigenlijk is het niet meer dan een luxe pannekoekje. De echte clafoutis is afkomstig uit de Franse streken Limousin en Auvergne en wordt daar gemaakt met kersen.


Maar de herfst is het bessenseizoen, en wat moet je anders met al die lekkere verse bessen? (Ja, oké. Zo opeten is ook heerlijk!) En ik moet heel eerlijk bekennen dat ik diepvriesbessen heb gebruikt (foei!) maar het zal er wel niet minder om smaken... Ik vond het er daardoor trouwens wel heel sfeervol uitzien, die bevroren bosbessen in de bakvormpjes...
En het eindresultaat (even bepoederen met poedersuiker)!

Het recept (voor ongeveer 6 kleine of 1 grote):
Beboter de vorm(pjes). Bestrooi ze met suiker. Verwarm de oven voor op 175-180 graden. Neem 250 gram bessen en verdeel ze over de vormpjes. Niet stapelen! Maak een beslagje van 4 eieren, 4 el bloem, 4 el suiker en 1 zakje vanillesuiker. Giet dit over de bessen en bak de vormpjes 25-30 minuten af. Een grote vorm moet iets langer bakken, een uur ongeveer.

Eet smakelijk! (en... check! weer een punt van mijn to do-list afgewerkt.)

4 opmerkingen:

  1. Mmm, ziet er heerlijk uit. Dank je voor het recept. Ik ga het zeker eens proberen.

    Groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yummie, ziet er lekker uit. Zeker iets om op een druilerige zondag lekker te maken.

    Groetjes,
    Maaike

    BeantwoordenVerwijderen