vrijdag 27 oktober 2017

Kerstaankopen & een muurtje anders

Afgelopen dinsdag was ik voor het eerst sinds tijden weer eens te winkelen met mijn moeder en mijn oudste zusje. Zonder de kinderen dus echt even een dagje voor onszelf en vooral natuurlijk voor elkaar. Lekker kletsen, en sneupen natuurlijk! We hebben vrij weinig winkels gezien, maar de winkels waar we wél kwamen, daar waren we dan ook meteen ongeveer een uur (per winkel). En in Dille & Kamille nog wel wat langer.. Echt, D&K staat al jaren in mijn top 3 van favoriete winkels en meestal op 1. Ze hebben alles waar ik van houd: eenvoudige maar mooie woonaccessoires, álles voor koken en bakken én superleuk en vaak ook leerzaam speelgoed. 


Mijn aankopen van deze dag (het grootste deel ervan): bovenste rij (behalve de vilten bal) is van Sostrene Grene. Onderste rij (plus dat balletje) is van Dille & Kamille. 
Aan het einde van de dag gingen we samen met mijn andere zusje, mijn zwager en mijn zoon (die bij hen was deze dag) nog even eten bij Ikea, en daarna natuurlijk nog even 'een snel rondje'. Ik had niets nodig, maar zoals dat gaat bij Ikea kwam ik tóch nog met iets thuis: deze poster. De lijst had ik al eerder gekocht (Kwantum), met een andere poster erin, maar toen dat hing was ik toch niet zo blij met het resultaat. Eerst verfde ik toen de lijst (zelfde kleur als tv-kastje), maar het geheel was het toch nét niet. Maar met deze nieuwe poster ben ik helemaal blij. Het is overigens een setje van 2, de andere is neutraler maar wel in dezelfde kleuren en ook erg mooi. Dus ik kan wat afwisselen.


En dan nog de muur achter de bank. Ik had alle muren wit, wat wel mooi rustig oogt maar toch ook een beetje saai. Ik liep al langer rond met het idee om een beetje kleur toe te voegen maar ja.. welke en hoe..? En dan staat er ook nog een grote kast die ik alleen onmogelijk weg krijg. Ik liet dit een poosje in me omgaan en bedacht me dat het natuurlijk onzin is om per se ook achter de kast te willen verven. De kleur gaat dus tot aan de kast, en omdat ik een hele muur te veel vond, koos ik ervoor om alleen de onderkant te doen. De kleur is dezelfde als een muurtje in mijn slaapkamer. Ik had de verf nog staan, dus het was een goedkoop klusje, maar bovendien bleek deze kleur exact dezelfde als het kussentje dat mijn moeder eerder dit jaar voor me breide (zie foto), dus eigenlijk was deze kleur ook precies goed. Dit is vóór de verfactie:


Het resultaat! Toen ik het erop smeerde was ik toch wel een beetje bang dat het niet mooi zou staan, maar eigenlijk ben ik enorm blij met het resultaat. 


En dat in minder dan 2 uurtjes werk! 

4 opmerkingen:

  1. Je bent vast in Groningen wezen shoppen, een ideale combinatie van winkels is daar te vinden! :-) Je muurtje is erg mooi geworden, snel klaar, geen kosten en dan zo'n leuk resultaat. Lekker van genieten. Groetjes, Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuke kerstspulletjes margriet dat engeltje heb ik ook vorige jaar gekocht ze hadden nu de hele kersttal voor in de boom van vilt poster met de pauw staat goed bij je nieuwe muur

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuke kerst spulletjes margriet dat engeltje heb ik vorige jaar gekocht voor de boom nu heeft dille en kamille de hele kerstal voor in deboom ook erg grappig mooi poster met die pauw staat goed bij je groene muur

    BeantwoordenVerwijderen