donderdag 27 juli 2017

Bios & boeken

Mijn zoon en ik hebben een weekje vakantie, maar omdat hij sinds zaterdagmiddag al ziek is, zitten we noodgedwongen al 5 dagen thuis. Heel erg sneu en ook wel een beetje balen, maar ik heb in deze dagen dan wél weer lekker veel kunnen lezen, en aangezien dat waarschijnlijk mijn liefste tijdverdrijf is (los van tijd met mijn kind), kwam ik de dagen wel door.Vandaag voelde hij zich gelukkig eindelijk weer een heel stuk beter dus als het meezit kunnen we morgen toch nog even wat leuks doen.
Het plan is om naar de bioscoop te gaan, dit is niet al te druk en er wordt toch geen mooi weer voorspeld. En dan gaan we naar..

Afbeeldingsresultaat voor brandweerman sam ufo alarm

Kijkend naar de tijden voor deze film, keek ik ook nog even verder naar de films die nog verwacht worden. En daar zag ik weer allerlei leuks. Naast leuke (kinder)films zoals Dikkertje Dap, worden er ook weer balletvoorstellingen getoont die dan live gedanst worden in The Royal Operahouse in Londen. Vorig jaar zijn vriendin L. en ik naar The Nutcracker geweest, en dat was super! Deze komt dit jaar overigens weer, wel op 5 december dus dat is niet voor iedereen een handige avond, in Nederland dan. Ook voorstellingen als 'Alice's adventures in Wonderland' (net wat voor jou, vriendin L, en ook nog op jouw verjaardag dus als je tijd hebt... ;-) ), Het Zwanenmeer, Carmen, Macbeth en meer moois, verdeeld over het jaar.


En wat betreft de boeken. 'De boekwinkel op de hoek' van Annie Darling (pseudoniem) bleek een fijn boek te zijn. Geen verhaal wat je je jaren herinnert, maar gewoon een lekkere 'feel good', met een verhaallijn die zich afspeelt in een boekwinkel, met verder veel thee en chocolade, vriendschap en liefde. 
Verder las ik 'Kom hier dat ik u kus' van Griet op de Beeck. Dit is een veel serieuzer boek, ik vond het ook vreselijk triest op veel momenten (sowieso het hele eerste deel; het boek is opgedeeld in drie delen). Maar prachtig geschreven (in het Vlaams, ook mooi), bijzonder verhaal dat ik bijna niet kon wegleggen. In het kort: het boek volgt Mona, op 9-jarige-, 24- jarige, en 35-jarige leeftijd. Het laat zien hoe je als mens gevormd wordt door je jeugd. Hoe je wordt hoe je bent. En hoe dat tot uiting komt in je volwassen leven. Het maakte op mij veel indruk. Mooie onderliggende wijsheden. Ik ben nu wel heel benieuwd naar haar andere boek!

Afbeeldingsresultaat voor kom hier dat ik u kus

Alvast een fijn weekend met hopelijk weer wat zomers weer!

2 opmerkingen:

  1. ach ja ziek zijn das vervelend vooral met vakanties gelukkig voelt hij zuch alweer iets beter ja ik had het ook gezien de ballet voorstelling van alice maar ik weet nog niet of ik ga dan het is dan ook herfstvakantie weet nog niet of ik weg ga dan op vakantie maar anders kunnen we wel heen lees ook erg veel momenteel fijne is je kunt het bija overal doen veel plezier bij de film bios

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ach ja ziek zijn das vervelend vooral met vakanties gelukkig voelt hij zuch alweer iets beter ja ik had het ook gezien de ballet voorstelling van alice maar ik weet nog niet of ik ga dan het is dan ook herfstvakantie weet nog niet of ik weg ga dan op vakantie maar anders kunnen we wel heen lees ook erg veel momenteel fijne is je kunt het bija overal doen veel plezier bij de film bios

    BeantwoordenVerwijderen