woensdag 14 augustus 2013

First pictures of our new home!

Na een week klussen en schilderen wonen we nu in ons nieuwe huis! Hier alvast een paar foto's van de benedenverdieping:


de keuken 


De woonkamer. Let niet op de dozen!


De rieten stoeltjes willen we nog vervangen voor stoffen fauteuils (waarschijnlijk de witte Jennylund van Ikea). Het tafeltje vond ik bij de kringloop voor maar 15 euro (en het is echt grenen!), mijn schoonvader heeft het voor me geverfd en er mooie porseleinen knopjes op gezet. Helemaal blij mee! (Close-up foto komt later) Verder moet het natuurlijk nog een beetje aangekleed worden allemaal, maar dat is van later zorg. 


De eethoek. We willen graag nog een wat langere eettafel want deze valt een beetje weg in die grote ruimte (en ik vind hem ook niet zo mooi meer). De muur kan ook nog wel wat aankleding gebruiken, en daar heb ik al ideeën voor maar wederom: dat komt nog. Alles op zijn tijd.


Doorkijkje naar de keuken. Ik ben erg blij met mijn Alvine Spets-vitrage van Ikea!


De hal heb ik wit geverfd, met een taupekleurige baan waar ik wat leuke lijstjes wil ophangen. Alweer een To Do-project :-)


Erg fijn is de kapstok onder de trap, zodat de andere muur leeg kan blijven. Zo lijkt het wat opgeruimder.


En deze oude brocante kast komt in de woonkamer. Ik kocht hem bij een brocanteschuur hier in de buurt, maar hij zat vol met (erg slordige) lagen kalkverf. Mijn vriend is hem nu aan het schuren, daarna ga ik hem schilderen. Het resultaat zien jullie binnenkort!


Dit deurtje hoort in het midden, maar tijdens het vervoer is het glas gebroken en ook het deurtje zelf is helaas niet meer helemaal heel. Inmiddels staat het bij de plaatselijke schilder, die het voor ons gaat restaureren.


Ondanks dat we al verhuisd zijn, is er nog voldoende werk te doen! Binnenkort meer foto's, en dan ook van de bovenverdieping en de tuin!

4 opmerkingen:

 1. Wat ziet dat er allemaal leuk uit.
  Ben benieuwd naar de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kast!!!! Huis ziet er ook super mooi en leuk uit!!! Ik mail je snel!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoor! Een nieuw huis weer helemaal eigen te maken. Je hebt in ieder geval hele leuke dingen om in je kamer te zetten. Kast is helemaal te gek.
  groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk hoor !margriet mooie keuken maar ik ben ook erg benieuwd hoe de kast gaat worden een fijn weekend groetjes leon10

  BeantwoordenVerwijderen