maandag 16 april 2012

Really Retro

Wat jullie misschien nog niet van mij weten, is dat ik behalve van bloemetjes, pastelkleuren, Cath Kidston en brocante ook wel houd van de retro-stijl! Zo had ik, toen ik in dit huis kwam wonen, veel kringloop-items zoals van die rotan jaren '60-stoeltjes in huis staan. Maar wegens praktische overwegingen (die stoeltjes zitten niet heel confortabel) heb ik uiteindelijk toch gekozen voor een iets comfortabeler meubilair en zo is ook de romantische look erin geslopen. En daar ben ik nog steeds heel blij mee. Toch begint het soms wel te kriebelen als ik leuke retrodingetjes op marktplaats of de rommelmarkt zie. En toen werd ik zwanger.. van een jongetje. Dé kans om de retrokant weer wat op te gaan, want met roze en bloemetjes word je dan toch raar aangekeken.
Gelukkig zijn er in de familie nog leuke retrobabyspulletjes bewaard. Zo had mijn nicht dit lakentje op zolder liggen, ik heb er zelf ook onder geslapen en zij had dit nu ook voor haar kinderen gebruikt. Het dekentje sliep ik zelf ook onder. De uiltjes zijn nieuw, gehaakt door Tamara van Matawi's crea's : http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/matawiescreas/
Echt een superleuke site, ze haakt heel netjes en ik had het ook nog eens vlot in huis (ze heeft het ook weleens drukker maar daarover houdt ze je op de hoogte).

Het 'retrolook'-boxpakje is nieuw en kocht ik bij C&A. Helaas past hij er nu (met 4,5 maand) niet meer in!


En deze foto is niet nieuw, ik heb hem eerder laten zien. Maar nog even het retrobehang op de babykamer.


Have a nice week! :-)

4 opmerkingen:

 1. hai margriet, erg leuk die uiltjes zeg , past ook erg goed bij de getekende uitjes die op de muur van de baby kamer hebt getekent wat jammer dat hij er al niet meer in dat leuke pakje past maar zo staat het ook leuk hoor! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat leuk die uiltjes, en wat een mooi behang zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Margriet,
  Wij hebben vrijwel dezelfde familiewieg en zijn erg nieuwsgierig of jij weet door wie jullie familiewieg is gemaakt.
  Groeten Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Patricia,

  Nee, geen idee. Voor zover ik heb begrepen heeft mijn tante hem ooit ook weer tweedehands op de kop getikt en daarna is hij pas bij ons in de familie rond gegaan. Wel leuk dat jullie dezelfde hebben! Weten jullie trouwens dan wel wie jullie wieg heeft gemaakt?

  Groetjes Margriet

  BeantwoordenVerwijderen