dinsdag 31 juli 2012

Nieuw Tilda-winterboek!!


Yesss, er komt weer een nieuw Tilda-boek aan! Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste boeken wat minder leuk vond -meer van hetzelfde- maar deze lijkt dan wel weer heel origineel, én leuk!

Sorry voor de slechte kwaliteit foto's, ik heb ze allemaal van internet 'geplukt'. Maar dit ziet er toch wel superleuk uit: dat hertje *in love*..., Pinokkio, die Engelse poppen, paddenstoelen...

En deze zijn toch ook schattig?














           Ik zag ook leuke vosjes trouwens. Kortom.. allemaal leuks voor de feestdagen! 
       
Als ik het goed heb begrepen gaat de Engelse versie 'Tilda's Wintermemories' heten.
De Noorse versie komt augustus of september uit. De Engelse versie zal wel snel volgen. Hopelijk komt er ook (snel) een Nederlandse versie! Ik kijk er naar uit.

woensdag 18 juli 2012

Zomers toetje

De laatste tijd ben ik veel bezig met het uitproberen van recepten, vooral ook van toetjes. De uitdaging is dan vooral om zo goedkoop mogelijk een lekker toetje te maken. En omdat ons zoontje inmiddels ook wel een klein toetje lust, wil ik het voor hem zo gezond mogelijk maken.

Gisteren maakte in deze zomerse fruit-kwark toetjes. De hoeveelheid is voldoende voor 4 personen ( 2 volwassenen en 2 kinderen, of 4 iets kleinere porties voor volwassenen). Men neme: een bakje magere kwark van 500 gr, 1 banaan en een stukje mango (ongeveer een kwart). De banaan pureer je door de kwark. (Wil je het zoeter dan is het ook heel lekker om een zakje vanillesuiker mee te pureren). Eventueel kun je ook een klein stukje mango meepureren. De rest van de mango snijd je in kleine blokjes. Dan schep je in glazen (of kommetjes) 2 eetlepels kwark, hierop schep je wat van de mangoblokjes. Dan weer een laagje kwark, laagje mangoblokjes en nog een laagje kwark. Het mooiste (en lekkerste!) is om bovenop nog een klein handje cruesli te doen, voor een knapperige 'bite'. Voor mijn zoontje heb ik uiteraard alles gepureerd, en geen cruesli toegevoegd. (Je zou evt een klein koekje kunnen verkruimelen en dat erdoor doen maar dat vond ik niet echt nodig)
Het leuke van dit recept is dat je er eindeloos mee kunt varieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een laagje aardbeien en een laagje mango (lekker vrolijk!). Of een klein laagje aardbeiensaus. Of een winterse versie met appel & kaneel en brokjes speculaas. Je vergeet haast dat dit een heel gezond toetje is!

donderdag 12 juli 2012

Midzomer

Oké, het weer is er niet echt naar met temperaturen van 18 graden of minder.. maar toch zijn we min of meer in de midzomer aanbeland! En komt het zomerweer niet onze kant op, dan maar genieten van een warm drankje: midzomerthee!

En de nieuwste Flow meegenomen. Even lekker genieten van zomers leesvoer!

Deze maand onder andere een leuke Parijs-poster, en een artikel over je huis verhuren voor vakanties, lekker zomerse retrofoto's...
 

Tsja.. als we niet van het weer kunnen genieten, dan maar van een lekker kopje thee, chocolade, en vers leesvoer! :-)

maandag 9 juli 2012

Homemade rabarber uit eigen tuin

In het kader van 'blij worden van simpele dingen'...

Lekkere huisgemaakte rabarber uit eigen tuin!
(We hebben het er dan maar niet over dat er plotseling een kleine sprinkhaan uit sprong waardoor ik even geschrokken 'iiiiiiiiiiiiieuw!' riep en mijn zoontje van 7 maanden, die er in zijn wipstoeltje bij zat, in lachen uitbarstte... :-) )

maandag 2 juli 2012

Lime meringue taart

Zaterdag heb ik een nieuw recept uitgeprobeerd, 'La tarte au citron meringuee' oftewel Limoen-schuimtaart (tenminste.. ik maakte het met limoen maar het officiele recept is met citroen), in het Engels ook wel 'Key lime pie'. Ik heb het van Smulweb maar de vrouw die het erop plaatste heeft het recept van Franse vrienden, die het weer uit een tijdschrift haalden. Via via dus.

Dit is mijn resultaat. Lekker, maar de volgende keer pas ik het recept wel iets aan. Ik wil dan iets meer eiwit toevoegen en een wat kleinere bakvorm (ik had het nu in een iets te grote), want hij is te plat geworden en daardoor een stuk minder spectaculair helaas. Meer eiwit, omdat het dan in verhouding tot het limoenlaagje beter is naar mijn mening, dat overheerste nu een beetje waardoor sommige verjaardagsgasten hem iets te 'scherp' vonden. Maar verder een prima taart, vooral de 'lemon curd' die je zelf maakt smaakt echt heerlijk! (wel veel werk, ik stond een uur te roeren..) Echt een zomers taartje!


Bovenstaande link is het recept, voor wie het ook eens wil proberen.