woensdag 28 september 2016

Vintagemarkt in Groningen, Deventer en een beetje herfst

Het was weer een leuk maar best druk weekend. Zondag appte mijn zusje, die in Groningen woont: 'hebben jullie ook zin om te komen? Er is hier een leuke vintagemarkt!' Ja, daar hadden wij wel zin in! 'Klein Berlijn' heet de markt, hij is ook wel in andere grotere steden te vinden. Een groot vintagewalhalla met onder andere kleding, wonen, servies, fietsen, typmachines, muziek etc etc. Echt superleuk! En wat mij opviel was dat de prijzen over het algemeen ook zeer betaalbaar waren.


Het was ook genieten van de sfeer. Ik kocht er zelf niet zoveel maar als ik een groter huis had gehad... Mijn enige aankoop die dag was het blauwe wekkertje, voor mijn zoontje (hopelijk kan ik hem uitleggen dat hij nog níet uit bed hoeft te komen als de wekker 'op de zes' staat). Het paddenstoellampje is ook voor hem en komt van Sostrene Grene (wel dezelfde dag gekocht) en de wol komt eveneens van SG, en kocht ik om mee te knutselen voor de herfst.


Zaterdag waren we een dagje in Deventer. Natuurlijk (zo'n beetje vaste prik) een high tea bij Tearose op de Walstraat (eerder over geblogt), altijd goed! Maar ook weer wat leuke adresjes ontdekt. Zoals deze winkel met onder andere leuke notitieboekjes, kaartjes, kinderboeken, stempels etc..


En we zaten ook nog even bij het Chocolate Company Café met talloze soorten warme chocolademelk (hot choc spoons), maar ook lekkers voor erbij en je kunt er ook heerlijk lunchen. Niet heel goedkoop maar wel heel lekker.


Mooie plaatjes van Deventer. De paraplu's vind ik ook zo leuk!En thuis begin ik -ondanks het nog steeds vrij warme weer- al wat in de herfststemming te komen. Met witte krijtstift tekende ik deze blaadjes op het raam. Misschien niet heel goed te zien zo. 


Heel simpel eigenlijk maar toch herfstig.


En nu wil ik meer met de krijtstift doen haha. Maar te veel, dan is het niet meer subtiel. Dus ik wacht tot kersttijd en dan 'mag' ik weer! En ik weet ook al wat, maar dat blijft natuurlijk een verrassing ;-)

Tot de volgende keer!

maandag 12 september 2016

Nijmegen

Mijn vriend en ik waren afgelopen en weekendje in Nijmegen. Gewoon even lekker eruit: wandelen, shoppen, lekker eten en drinken en gezellig wat tijd samen.
Tussen de middag aten wij een heerlijke lunch in de gezellige binnentuin van Smaakrijk. Helaas vergeten een foto te maken (veel te druk met genieten, ook belangrijk!) maar kijk eens op de website of -beter nog- eet er zelfs eens een lekkere lunch! Smaakrijk! (klik)


We ontdekten er vele leuke adresjes, zoals ook dit leuke plekje waar we ons diner aten: Sid & Liv. Een mooie Scandinavische inrichting met een winkeltje erbij (bijna alles in het restaurant is ook te koop). Ook hier hebben ze zo'n leuke stadstuin waar je mag zitten. En -ook belangrijk- heerlijk eten. Ik koos voor een wortel-kerrie-kokossoepje vooraf en als hoofdgerecht de koekjes van erwten en munt met daarbij een salade van bietjes, rabarber, sinaasappel en basilicum. Weer eens wat anders en zeer smaakvol. En lekkere toetjes! Sid en Liv (klik)


 Nijmegen is niet voor niets bekend om de vierdaagse, je kunt er namelijk heerlijk wandelen. Heuvel op, heuvel af, en veel te zien. Het was dit weekend ook Open Monumentenweekend dus we konden diverse oude gebouwen van binnen bekijken. De moeite waard!


Waar zie je ze nog? Een echte hoedenwinkel! Helaas gesloten, maar de etalage was ook al heel mooi. En behalve hoeden ook prachtige handschoentjes en portefeuilles. Voor echte dames! En die mooie tekening op het raam: zaterdag was er in Nijmegen 'the big draw' waarbij kunstenaars alle winkelramen mooi versierden met krijtstiften. En daarnaast zaten er portretschilders, de kinderen mochten met stoepkrijt aan de slag etc etc.. Heel leuk en creatief!


Little cupcakeshop (helaas pas de zondag ontdekt en daardoor ook dicht)


Natuurlijk ook het Kronenburger park, waar je lekker kunt wandelen en zonnen. En aan de andere kant van het centrum vind je het Valkhof park.


Hmm en ja, ook Nijmegen krijgt een Sostrene Grene (heel leuke Deense winkelketen) maar helaas voor mij wordt deze pas komende vrijdag geopend dus ik kon er nu niet al lekker shoppen. :-(  Maar goed, wel onthouden voor een volgende keer Nijmegen! 

Maar... ik ontdekte er wel een andere leuke winkel die ik ook nog niet kende. LolaLiza. Bij navraag blijkt het een Belgische keten, ze zitten dan ook vooral in België en verder alleen in het zuiden van Nederland. Meest noordelijke is in Utrecht. Ik heb er een mooie donkerrode broek gekocht maar ze hebben ook allemaal leuke bloesjes en jurkjes in gezellige prints. En betaalbaar. Helemaal goed dus!

Een fijne week gewenst!woensdag 7 september 2016

Herfst in de tuin! (+ meer foto's van het kastje)

Het is al september maar qua temperaturen lijkt het nog lang geen herfst. Maar eerlijk gezegd heb ik er wel weer zin in! En de natuur ook, want in mijn tuin begint het zowaar al een beetje herfst te worden met mooi rode rozenbottels en paarse heide. En ik heb nog even een paar foto's van het kastje gemaakt, zoals beloofd. Dit zijn voorlopig de laatste hoor ;-) Jullie zullen wel denken: wéér dat kastje.


Maar ik ben nu blij met het totale hoekje. Dus even showen hoor!En dat de herfst in aantocht is, zie je ook bij de winkelketens zoals Sostrene Grene (ja, daar wil ik binnenkort dus weer even heen!) met hun nieuwe wooncollectie.Maar eigenlijk ben ik nu ook al blij met mijn huisje. Het is in ruim een jaar tijd toch weer helemaal 'eigen' geworden en dat voelt fijn. En af en toe wat nieuws erbij voor de afwisseling.. natuurlijk!

donderdag 1 september 2016

Kastje (vervolg ;-) ) & meer...

Meteen nadat ik mijn kastje had geverfd, en erover geblogd had, vertelde ik jullie al: het was me niet naar de zin. De kleur was mooi maar leek te fel en te koel in mijn huis, naar mijn mening. Ik heb het dus weer geverfd. En nu ben ik wel blij! Meer foto's volgen nog, maar even gauw een foto. Ik heb nu gekozen voor de kleur 'Mizzle' van Farrow & Ball, een mooie grijzige mintgroen. 


Voor vriendin L. maakte ik een klein draadjesproject. Zij is verhuisd, dus even een cadeautje voor haar nieuwe huisje.
En oja... tadaaaa: het resultaat van mijn uitgestrooide zaadjes voor een pluktuin. Maar liefst 1 bloem kwam op! Hele boeketten plukken gaat in mijn tuin dus helaas niet lukken dit jaar.


Maar laatst in het wild wel even geplukt, toen we bij mijn vriend in Groningen waren.
En voor mijn zoon kocht ik nog dit lieve boek. Een supergrappig en spannend verhaal over muizen met kaasnamen (butler Camembert en Lady Brie bijvoorbeeld). Hij vind het geweldig en wil het steeds weer lezen en jullie raden het al... ik ook! Dus dat komt goed uit :-)
Afbeeldingsresultaat voor mouseton abbey nederlands

Allemaal alvast fijn weekend!