woensdag 25 mei 2016

Rokje en zo

Al een paar jaar terug maakte ik dit rokje (met hulp van vriendin M. met de rits en het lockwerk, wat ik toen beide nog nooit had gedaan). Het enige wat er nog aan moest gebeuren was het vastzetten van het beleg aan de binnenkant. Maar omdat het rokje me ook net iets te ruim zat, heb ik dat toen nooit afgemaakt en is het ongedragen in de kledingkast terecht gekomen.


Nu ik weer eens uitgebreid mijn kledingkast opruimde, kwam ik het rokje tegen en dit keer paste het perfect. Ik heb meteen het beleg vastgezet zodat ik het ook daadwerkelijk kon gaan dragen. 


En nu dus hierbij enkele 'aan'-foto's (wat een gedoe om die van jezelf te maken...)Met een niet al te schone spiegel waarbij het licht ook nog eens van achteren komt wordt het niet zo'n duidelijke foto, maar heb hem toch even geplaatst om jullie een idee te geven. Het rokje is dus a-symmetrisch.

 En nog even een foto van een van mijn lievelingshoekjes in huis. Helaas doet mijn geranium het in huis een stuk minder goed dan de geraniums buiten. Het kastje links op de foto wil ik binnenkort gaan verven. 


En zo is er altijd wel weer een project. Helemaal niet erg!

dinsdag 17 mei 2016

Een dagje Zwolle (nieuwe winkel ontdekt!)

Met mijn moeder en zusjes ging ik dit weekend een dagje winkelen in Zwolle. Het was veel te lang geleden en wat was het weer gezellig! Met z'n allen tegelijk kleding passen en showen in een xl-pashokje bij H&M (een superleuke mosterdgele korte broek gekocht!). Rondstruinen in de grote Waanders boekhandel die in een kerk gevestigd is. Eten in het restaurant van de Hema. En heel vaak 'ooh kijk dit!' bij Dille & Kamille. Ik kocht er kussens voor op mijn tuinbankje (met mooier weer even een foto van de kussens op mijn eigen mintgroene bankje). 

Celadon tuinkussen met blaadjesdessin, 40 x 40 cm
Deze dus. In het echt net iets fellere kleur. 

We ontdekten ook een heel leuke kledingwinkel die nieuw is in Zwolle, hier zit deze net 2 weken: Appel & ei (klik voor de website met alle adressen van de winkels). Op de winkelruit staat 'tweedehands en nieuw' dus nieuwsgierig gingen wij naar binnen. Allemaal leuke hippe kleding voor leuke prijsjes. Ik kocht er een mooie caramelkleurige broek voor maar 6,50. Je kunt ook zelf kleding inbrengen en krijgt zelf ook een deel van de opbrengst van de verkochte items. 

Appel&Ei

We gingen ook even heerlijk dwalen door Waanders in de Broerekerk. Prachtige winkel, alleen al om te kijken. Extra leuk is dat ik na mijn mbo-opleiding hier de diploma-uitreiking had :-) Maar nu dus een boekhandel, ook geweldig. Als je eens in Zwolle komt moet je zeker een kijkje nemen!
Boekhandels Waanders Zwolle (Deze en meer foto's op de website)Het was een heel gezellige dag, de volgende shopdag moeten we maar gauw plannen! En nog maar eens naar Zwolle want we hebben nog lang niet alle winkels gezien.. Oh oh, tijd tekort...

maandag 2 mei 2016

Kever / Beetledagje!

Vlak voor kerst vertelde ik het al een keer, dat mijn huidige vriend een VW Kever heeft. Superleuk natuurlijk, om een stukje mee te toeren. Of, zoals dit weekend, wat verder weg. Wij bezochten namelijk het  'Maikäfertreffen' in Hannover. Onder de liefhebbers welbekend, en met 20.000 bezoekers een van de grootste op dit gebied. Ik kende het niet, maar het leek mij best heel leuk om eens mee te gaan.


En leuk was het! Ik keek mijn ogen uit! Alleen al al die kleurtjes. Van de techniek heb ik -in tegenstelling tot N., mijn vriend- geen verstand. Maar ik kon me er prima vermaken. 


Ik hoopte ook een beetje op een zachtroze Kever. Die heb ik er niet gezien, maar wel deze barbieroze variant. Ook best leuk!


Deze lichtblauwe was ik ook weg van. Let op de gebloemde zonneschermpjes! :-D  (Evt even inzoomen)


En deze vind ik ook zo leuk!


Wij kwamen uiteraard ook in de kever van N. Hierboven te zien, het is de witte (midden van de foto). De reis was ook al een belevenis: mensen toeteren en zwaaien, of steken hun duim op. In de file zat menigeen omgedraaid in de auto. En bij aankomst en vertrek bij deze meeting zaten er langs de weg honderden mensen aan publiek foto's te maken en te zwaaien. Je voelt je bijna de koningin :-) Onderweg ook nog heerlijk gepicknickt.


Natuurlijk waren er ook de bekende VW-busjes. Want het festijn was voor alle luchtgekoelde VW's. En allemaal vintage en retro koelboxen. De exemplaren op deze foto zijn echt vintage. 


Veel mensen met een busje bleven ook slapen. Het lijkt hier ook lekker hippie-achtig met al die kleurtjes en zo voelde het ook als je er rondliep: terug in de tijd en de sfeer was ook totaal relaxed.


Zoals jullie wel weten is mintgroen een van mijn favoriete kleuren, dus een foto van deze mintgroene kever mag niet ontbreken!


Net als deze mintgroene / witte bus. Geweldig toch?


En nog een overzicht van (een deel van) het terrein. Meer dan 1000 voertuigen, dus genoeg te zien en bij weg te dromen. En het weer was perfect, tegen alle verwachting was het de hele dag droog en zonnig en zo'n 20 graden. Een aanrader voor alle liefhebbers!

Oh, en het boek wat ik nu lees past er eigenlijk ook perfect bij (en had ik ook mee):Het gaat over een vrouw in onze tijd die een vintagewinkel heeft. Tussen een stapel vintagekleren die zij koopt van een oude vrouw, vindt ze een dagboek. Het boek switcht steeds tussen de vrouw van nu, en de vrouw uit het dagboek die begin 1900 jong was en in een warenhuis werkte. Erg mooi en zeker een aanrader!