zondag 26 april 2015

Lazy sunday??

Bepaald geen 'lazy sunday' hier vandaag! Ik begon de dag relaxed met een lekker ontbijtje en een tijdschrift, maar ben daarna meteen aan het stofzuigen, poetsen en wassen geslagen. Met het idee om dan 's middags wat rustiger aan te doen. Net toen ik de laatste was ophing kwam echter vriendin B. door de deur om te vragen of ik nog ergens hulp bij kon krijgen, want de laatste keer dat ze hier was zat ik nog zo tussen de dozen en dat vond ze sneu. Heel lief, maar ik was dus net zelf het huis door geweest dus ze kon me nergens meer mee helpen, dacht ik. Het wachten was alleen nog op een handige man die planken in mijn kast kon maken zodat ik ook eindelijk de 'rommel' op de slaapkamers netjes kon opbergen. "Zullen wij dat gewoon eens zelf proberen?" stelde B. voor. En ja, waarom eigenlijk ook niet? Waarom zouden we overal een man bij nodig hebben? Dus wij in de auto richting de bouwmarkt, voor planken en latjes. Daarna langs de man van B. voor de boormachine en schroefmachine. En toen aan de slag. Met hieronder het resultaat:


Ja hoor, dat kunnen wij prima zelf! De vakklusser kan het vast een stuk beter, maar de planken hangen stevig en de kast kan gevuld worden, daar gaat het maar om. Bedankt voor je hulp B.! 

Deze week heb ik ook erg veel gewerkt, in de boekwinkel zoals jullie weten. En het leuke is dat je dan ook allerlei leuks tegenkomt, wat ik dan ook weer aan jullie kan laten zien! Zo vind ik de nieuwste Libelle Blos erg leuk, met véél bloemen erin en een mooi artikel over Liberty.


En deze mooie plaatjes staan er ook in.


En de nieuwste Marie Claire Idées, met ook weer leuke ideeën zoals dit schilderij met borduursel (klik even op de foto om het wat duidelijker te zien)


Nog meer borduursel..


En vrolijke met bloemen opgemaakte gerechtjes
En babykamerdecoratie.Recepten en instructies staan uiteraard in het blad. Beide bladen liggen nu in de winkel.

Oja, net als dit nieuwe boek:


Jullie kennen Peggy Porchen misschien van haar prachtige bakkerij/winkel in Londen, met geweldige taarten en cupcakes. In dit boek laat ze zien hoe je de mooiste, levensechte bloemen maakt voor op je eigen baksels. Ik vind het echt een aanrader.

Het was een drukke week, en dus ook nog wel een volle zondag maar zelf iets voor elkaar krijgen geeft ook energie. En morgen nog een lekkere vrije dag (Koningsdag!) om nog even rustig aan te doen. Ik hoop dat jullie ook allemaal een fijn weekend hebben gehad en wens al mijn Nederlandse volgers een mooie Koningsdag toe en voor iedereen een fijne week!

zondag 19 april 2015

Lammetjesdag & sneak preview van een kamertje in het nieuwe huis

Vandaag was het hier heerlijk weer. Nog niet zomers warm maar wel een prachtige lentedag en we hadden dan ook echt zin om er even op uit te gaan. In de buurt werd er 'lammetjesdag' georganiseerd dus daar zijn mijn zoon en ik naar toe gegaan.


Het was echt leuk, al die lieve kleine (en grote) schaapjes. Helemaal goed ook voor het lentegevoel.


En daarna gingen we picknicken in het bos. Het was er lekker rustig, we hebben er geen mens gezien. Kleedje op de grond, lekkere broodjes en drinken mee.. het lijkt vaak ook nog net wat lekkerder te smaken in de buitenlucht.


Inmiddels zijn we ook verhuisd, en nu dus naar een plekje waar we kunnen blijven en dus ook echt een 'thuis' van kunnen maken. Zo fijn! Ik zal binnenkort meer foto's maken (ik vind het nu nog te rommelig :-) ) maar hierbij al een hele kleine 'sneak preview' van het kamertje van mijn zoontje. Het is nog niet af, er moet nog iets aan de muur komen, er komt een nieuwe lamp etc.. maar de basis is er!


En één van de eerste dingen die ik aanschafte was een zandbakje. Mijn zoon moet zich hier ook thuis voelen, en lekker kunnen buiten spelen hoort daar ook bij natuurlijk (we hebben ook best een leuke tuin vind ik, ook hier wil ik nog wel wat doen maar een leuke basis.. en ook hierbij beloof ik binnenkort foto's)


Alles moet nu zijn plekje weer wat vinden, de bijkeuken wordt op dit moment nog afgemaakt (die is nu net geïsoleerd maar er moeten ook nog aansluitingen komen voor stroom, water etc) en zo zijn er nog een aantal kleine en iets grotere klussen te doen. Ik moet hier mijn draai ook nog wat vinden want ik was best al een beetje gehecht geraakt aan mijn vorige huisje, want dat was gewoon een erg prettig plekje. Maar ik weet zeker dat het hier ook wel weer goed komt, per dag voelt het al meer 'eigen' dus ik heb er vertrouwen in.

zondag 5 april 2015

Kleine update

Even een kort berichtje van mijn kant. Ik ben er nog, maar..
1. Mijn laptop is gecrasht, en
2. Ik ben weer druk aan het klussen in mijn nieuwe huis en helemaal aan het stressen om het op tijd af te krijgen allemaal

Helaas dus geen tijd en gelegenheid om te bloggen maar dat komt gauw weer. Sorry voor nu!