woensdag 24 september 2014

Het is weer herfst!

Het is weer herfst en de natuur werkt meteen lekker mee; regen, harde wind, een stuk frisser.
Ondertussen pak ik alvast wat spulletjes in want volgende week al krijg ik de sleutel van mijn nieuwe huisje (en dan ook weer wat foto's hoor, maar met al dat inpakken is er hier momenteel weinig om te laten zien..) en ik wil dan ook binnen een week gaan verhuizen. Enerzijds heb ik er zin in, anderzijds begin ik er nu ook een beetje nerveus van te worden. Het is wel een hele verandering en het komt nu wel heel dichtbij...
Maar ik ga er maar vanuit dat het allemaal wel los loopt en dat het nieuwe huis ook gauw als een thuis gaat voelen. Het is er in ieder geval leuk genoeg voor, daar zal het niet aan liggen!

Tussendoor kijk ik nog wel een beetje op Pinterest. Even lekker ontspannen kijken naar mooie plaatjes en ideeën opdoen. Ik zal er een paar met jullie delen, gewoon leuke simpele ideetjes waar je huis wel meteen een stuk gezelliger van wordt. En in herfstsfeer natuurlijk :-)

Fall Printable

Een leuke printable van secretsofamodernmama. Lijst hem in en je hebt al een leuk decoratief item!

Autumn sign

Of sjabloneer een leuke herfsttekst op een mooi stuk hout. 

easy fall maple leaf crochet

Of haak een paar leuke blaadjes, hoe je dat doet lees je hier! Je kunt een paar losse haken, maar het is ook leuk om er een aantal te maken en hier een slinger van te maken.

Hand and Seek: Autumn Paper Banner Tutorial With Download

En over slingers gesproken, deze slinger is een printable van Hand and seek. Erg leuk om -als je die hebt- aan de schouw te hangen met wat leuke decoratie erbij. Aan de kast is ook leuk, of gewoon aan de muur.

Pumpkins carved with a drill!

En het laatste idee is ook zoiets van 'je moet er maar op komen'. Op deze manier kun je natuurlijk het welbekende gezichtje maken, maar ook erg leuke andere patroontjes! 

En natuurlijk zijn er op Pinterest nog talloze andere ideeën te vinden, het is zo verslavend!woensdag 10 september 2014

Kringloopvondsten (& nog wat gefreubel..)

Soms ga je naar de kringloop en kom je met niets thuis (toegeven: dat komt weinig voor), en soms kom je er met volle handen vandaan. Zo was het vandaag, en ontzettend leuke vondsten ook weer! (Tenminste, ik word er blij van)

 Zo vond ik deze groen gestippelde Greengate-mok (jullie weten misschien wel dat dit één van mijn favoriete merken is, maar helaas vaak duur), deze was maar 0,95! :-)
En het rose kannetje is ook van een Deens merk, IB Laursen (serie Mynte). Kende ik volgens mij niet, maar ook helemaal blij mee vanwege de prachtige pastelroze kleur en de vormgeving ook. Het was onderdeel van een set, er stond dan ook een setprijs op vermeld, maar het andere deel van de set (suikerpot??) bleek spoorloos. Ik kreeg deze mee voor 0,50!

 En we blijven in Scandinavische sferen, want ik trof ook nog dit leuke klemlampje (van Ikea) aan, 1,50

 Past ook zo leuk bij elkaar, al dat pastel..

Deze lamp (ook Ikea, bij de kringloop 12 euro) kocht ik ook nog. De oplettende lezers weten dat ik al zo'n lamp heb maar zoals jullie weten gaan mijn vriend en ik uit elkaar en bij de verdeling van de spullen wilde hij die lamp heel graag houden. Prima, dus ik moest op zoek naar een andere lamp. Deze zag ik een paar weken terug al staan, toen niet meegenomen want ik wilde nog even om me heen kijken want iets anders is ook wel leuk. Maar eigenlijk vind ik m ook nog steeds heel leuk, en er kan natuurlijk altijd een andere kap op als ik er écht op uitgekeken raak.. dus nu toch meegenomen.


Nog een klein Frans weckpotje, 0,50


Een een koffiezetapparaat! Nou drink ik zelf meestal liever thee, maar het is wel zo gastvrij om er een te hebben voor de visite vind ik. En hij ziet er nog netjes en schoon uit, ook van binnen, ook wel zo fijn.


Met de laatste tomaten die ik van de plant haalde deze week maakte ik nog pastasaus, genoeg voor 4 potten vol.


En voor een verjaardag kocht ik een paar kleinigheidjes waarbij ik weer even lekker kon frutselen met het inpakken.. altijd leuk om te doen! Het lampje vind ik ook zo leuk, en gewoon van de Action!


Het was dus weer een geslaagd kringloopbezoekje, samen met mijn (ex- maar dat klinkt zo ongezellig) schoonmoeder, die er onder andere nog 5 kopjes scoorde waarnaar ze al een tijd op zoek was (haar op één na laatste was gebroken dus er moest nu echt weer wat bij komen). Tevreden reden wij huiswaarts met de kofferbak vol spulletjes.

p.s. Even gegoogeld natuurlijk, en het servies van IB Laursen blijkt ook in Nederland te koop, onder andere hier! en ook hier!

maandag 1 september 2014

Een weekje Noord-Frankrijk

Inmiddels ben ik alweer een week thuis van mijn vakantie in Noord-Frankrijk maar wegens allerlei drukte (solliciteren, optochtwagen bouwen, dorpsfeesten, huisje regelen etc..) was het er nog even bij gebleven om erover te posten. Maar hierbij alsnog want ik wil jullie de foto's niet onthouden.


We verbleven in het kustplaatsje Wissant, wat tussen de grotere plaatsen Calais en Boulogne in ligt. Ons huisje was op loopafstand van zee, heel fijn. De strandhuisjes op bovenstaande foto staan in Wimereux, een gezellig plaatsje met een mooie boulevard, en een heel lange rij van dit soort huisjes.


We zijn twee keer in Boulogne geweest. Boulogne is een mooie oude havenstad met veel leuke winkeltjes, waaronder deze prachtige chocolaterie. Wel heel duur, maar leuk om eens binnen te kijken. In Boulogne kocht ik ook nog wat leuke kleding voor mijn zoontje.


Hoewel Wissant als plaatsje niet heel indrukwekkend was, was er op woensdag wel markt. Wij verwachtten een klein dorpsmarktje, maar het bleek een heel grote markt te zijn waar je met gemak een paar uren kunt rondlopen. Deze kraam met Liberty-sjaaltjes trok meteen mijn aandacht, omdat ik de stoffen van Liberty zo vrolijk vind. Hier is ook meteen de Engelse invloed duidelijk, dit deel van Frankrijk ligt immers maar 35 km van de Engelse kust.En wat is Frankrijk zonder brocante? Op de markt was ook (een beetje) brocante te vinden. Eerder in de week reden wij trouwens naar een ander plaatsje waar een brocantemarkt zou zijn, maar vanwege de vele regen die dag was de markt al afgebroken toen wij er kwamen. Wat niet betekende dat de bezoekers ook allemaal al vertrokken waren: de schuur die erbij stond zat overvol met etende Fransozen. 


Natuurlijk zijn we ook verschillende keren bij het strand geweest. Ik word er altijd helemaal ontspannen van, en mijn zoontje kon er ook heel erg van genieten. Lekker op blote voetjes door het zand en pootjebaden!En de laatste dag was het door het mooie weer ook nog best druk op het strand bij Wissant. 


En een heleboel vliegers in de lucht, mooi gezicht!


Ik was hier trouwens niet alleen met mijn zoontje, maar ook met mijn inmiddels ex-vriend en zijn familie, maar het was een gezellige en ontspannen week, we hebben ons echt goed vermaakt. 


En als afsluiter heb ik ook nog een leuk nieuwtje: ik heb inmiddels woonruimte gevonden voor mijn zoontje en mijzelf, per 1 oktober kunnen we er al in. Het is tijdelijk maar in ieder geval voor een jaar, en het is een heel schattig klein vrijstaand huis, groot genoeg voor ons samen. Ik hou jullie op de hoogte en zal in oktober even wat foto's plaatsen.

Fijne week en welkom september! (Bijna herfst.. daar kan ik altijd zo naar uitkijken!)