dinsdag 29 april 2014

Zomers blousje

Het patroon voor dit blousje had ik echt al jaren liggen en stond ook al die jaren al op de planning om eens te maken. Een poos geleden vond ik dit leuke zomerse stofje en dacht meteen aan dit project. En wat had ik een geluk, want ik had de allerlaatste centimeters van de rol bij de enige Nederlandse webwinkel die dit stofje verkoopt, of eigenlijk verkocht want ook bij de groothandel was het al helemaal uitverkocht wist de eigenaresse me te vertellen.


Ik ging aan de slag. Hier en daar heb ik het patroon wat aangepast op mijn figuur, ik heb het langer gemaakt dan dat eigenlijk 'moest' (en met splitjes) en ik ging voor een makkelijke variant zonder knoopjes. 


Hij past goed, maar ben alleen nog niet helemaal tevreden over de armsgaten dus daar ga ik nog even mee prutsen. (Hoe langer ik nu naar de foto's kijk, hoe meer ik zie dat het nog niet helemaal goed is, hoe meer ik me er ook aan erger... meteen maar even mee aan de slag.)


Leuk op een witte broek denk ik. (Let niet teveel op deze combi trouwens, die broek droeg ik toevallig gisteren)


Oké, dit was het dan voor nu. Misschien show ik hem nog een keer als ik 100% tevreden ben.


Ik ben er wel achter dat kleding maken voor jezelf een stuk lastiger is dan voor kinderen. Vooral als je geen standaardfiguur hebt (en wie heeft dat nu?) Maar goed, oefening baart kunst, het zal vanzelf wel beter gaan. Ik geef het nog niet op!

zaterdag 26 april 2014

Koningsdag

Het was even wennen: Koningsdag in plaats van Koninginnedag (de spellingcorrectie kent het woord nog niet eens..) maar eerlijk gezegd vind ik het nu alweer vrij normaal. Ik had geen plannen gemaakt voor vandaag, ook niet voor hapjes..


... maar toch ben ik er even op uit gegaan. Eerst hier in het dorp met mijn zoontje: ballonnen oplaten en het Wilhelmus zingen. En daarna met mijn vriend en zoon richting de rommelmarkt in een dorp hier dichtbij. 


Helaas hadden de mannen vrij snel hun 'nocht' (oftwel geen zin meer) dus besloten we nog even langs de supermarkt te gaan voor wat broodjes en dan naar huis.
Maar toevallig had ik gisteren nog even op de site van Laura's Bakery (daar is ze weer!) gekeken en daar zag ik zo'n leuk en simpel idee dat ik het vandaag nog wel op het laatste moment kon maken. Dus bij de supermarkt nam ik nog blauw smeltsnoep mee en witte chocolade (helaas was er geen wit smeltsnoep want dat blijkt wel fijner te werken dan de chocolade: het blijft veel mooier vloeibaar).


En daarmee maakte ik deze koningsgezinde aardbeienbonbons. Het werd even een snel klusje, ben ook niet helemaal tevreden over de netheid (wel over de smaak ;-) ) maar ach... het gaat om het idee toch?


Een paar mierzoete (gekochte) oranje koeken erbij en we hebben toch nog wat hapjes in sfeer.

Fijne Koningsdag!! (Ben benieuwd naar alle rommelmarktaankopen van jullie!)
Happy Kings day!

donderdag 24 april 2014

Stoffig nieuws ;-)

Eens in het half jaar is hier in de buurt (nou ja.. toch nog 3 kwartier met de auto) een stoffenmarkt. Ik ben van mening dat die er veel vaker zou moeten zijn, maar dat terzijde.


Ik ging samen met Maaike. Zij had niets nodig, ik had van álles nodig. Voor het meeste ben ik ook wel geslaagd, en voor leuke prijsjes ook nog. Van boven naar beneden:
- stof voor een rokje
- voeringsstof voor datzelfde rokje
- stof voor een blousje / jurkje / tuniekje-achtig iets
- stof voor de stoel (hier toon ik met opzet nog niet te veel van, het moet nog een beetje spannend blijven toch?)


In mijn hoofd had ik om vrolijk gebloemde stof mee te nemen voor een vrolijk zomers rokje. Mijn oog viel op dit Liberty-look stofje. Die moest het maar worden. 


En dit stofje vond ik ook meteen héél leuk. Grijs, maar toch vrolijk. Maaike kwam met het idee om het te combineren met zachtroze, en dat is inderdaad een geweldige combi. (Nu wil het geval dat ik nog een nieuwe broek nodig heb.. zachtroze?)
Inmiddels heb ik al een patroon besteld van een erg leuk blousje en het kriebelt om aan de slag te gaan. Maar eigenlijk moet eerst mijn naaimachine voor onderhoud weg.. ach.. reden om met het stoeltje te beginnen! (staat nu in de grondverf, volgende week de definitieve verf erop en dan maar bekleden.. wordt ook nog een uitdaging!) Genoeg te doen dus de komende weken!

zondag 20 april 2014

Vrolijk pasen!

Het is pasen! En met heerlijk weer, beter kunnen we ons niet wensen toch?


Vanmiddag gaan we naar mijn familie om samen eieren te verven en verstoppen. We spraken af dat iedereen een paar kleine (high tea-achtige) hapjes maakt zodat er wat lekkers is en de taken een beetje verdeeld zijn.


Ik hoorde dat de anderen veelal met hartige hapjes kwamen dus besloot ik iets zoets te maken. En wat is er nou zoeter dan schuimpjes?


Op de (trouwens heel erg leuke en inspirerende) site van Laura's Bakery vond ik een recept voor schuimbakjes gevuld met (eveneens homemade) lemoncurd. Nu ben ik ook fan van lemoncurd en vooral zelfgemaakte is zo smaakvol! En de frisse smaak van citroen past perfect bij de lente, vind ik. De keus was dus gauw gemaakt.


Ik bakte ook nog bananenbrood, naar een recept van Sophie Dahl. Ook zoet, en al lekker met alleen een beetje boter.


Stiekem namen we ook al een klein stukje tijdens het paasontbijt. (Ssst... niet verder vertellen! ;-) )


Van de lemoncurd heb ik meer dan genoeg dus dat kunnen we de komende weken nog lekker door de yoghurt doen (lekker fris!), of op brood of een stukje cake. 


Geniet allemaal van het lekkere weer en...


fijne paasdagen!!
Happy Easter!

maandag 14 april 2014

Opknappen & een lentewelkom

Maanden geleden vertelde ik jullie al eens over deze stoel. Mijn schoonmoeder had er twee gekregen van de rommelmarkt, en ik vond ze ook erg leuk en toen gaf ze me er één van. Tot nu toe stond hij nog bij mijn schoonouders in de garage maar nu ben ik er toch mee begonnen. De rugleuning was ook bespannen met dezelfde stof als de zitting. 


Ik heb hem nu geschuurd en wil hem deze week in de grondverf zetten. Volgende week, 2e paasdag, wil ik op de stoffenmarkt stof gaan uitzoeken voor de bekleding. Ik denk iets gebloemd, maar hou anders opties ook nog open. Pas dan ga ik ook de verf uitzoeken. Het eindresultaat houden jullie dus nog even tegoed! 


En misschien herinneren jullie je ook nog dit raamwerk wat ik voor kerst maakte?


Het kon wel wat lentesfeer gebruiken dus haalde ik alle rode versiersels en dennenappels weg...


bond een paar hyacintjes vast.... en naaide een simpel vlaggenlijntje in pasteltinten.


Het rode ophanglint verving ik door een stuk wit kant.


De mand gevuld met roze hyacintjes en nu is het wel weer klaar voor de lente, dacht ik zo.


Fijne week!

zaterdag 5 april 2014

Teatime!

Vandaag ging ik met vriendinnen L. en J. een dagje kringloopshoppen in Drenthe en Overijssel. We begonnen de dag in Meppel (leuke kringloop), vervolgens naar Staphorst (waren we minder enthousiast over) en als laatste naar Zwolle (ook leuk). En tussendoor deden we een High Tea bij Teatime in Echten (en hier zagen we minstens net zo naar uit als de kringloopwinkels!)


Vriendin J. en ik kozen voor de Seasonal Tea en dat was uiteraard nu de 'Spring Tea', die begon met een lekker warm stukje quiche..


En vervolgens deze etagère met allerlei lekkere hapjes 


Heerlijke sandwiches: creemcheese with sweet peppers, egg-mayonaise & spring onion, roast lamb & mint jelly en roast chicken with mustard mayonaise & sweet corn.


Vervolgens lemonscones met homemade lemoncurd en Devonshire clotted cream


Echt heerlijk maar na de eerste zat ik al behoorlijk vol, dus de tweede kreeg ik mee naar huis ;-)


En als laatste de zoetigheden (die op de foto misschien groter lijken dan ze waren, het waren kleine hapjes, wat overigens prima was want grotere hadden we niet op gekregen): mini Battenburg-cake, spring fancy cakes (met een heerlijke crème) en chocolade-eitjes.


Vriendin L. ging voor de Gardeners Tea met scones, clotted cream en twee soorten jam


En daarbij sandwiches met kaas en tomaat, en met ei en gebakken ham. Ook lekker, volgens L.'Teatime' is gevestigd in deze mooie (zowel van binnen als buiten) villa en is echt een stukje Engeland binnen Nederland. Het personeel loopt in Engelse serveerster-outfits en de hele entourage is Engels, superleuk!


De kans is klein dat je het over het hoofd ziet, aangezien deze felrode Engelse telefooncel langs de weg staat: niet te missen!


De ook al zo mooie hal (met prachtig glas in de deuren, helaas op de foto niet heel goed te zien)Erbij zit een winkeltje met Engelse producten, ik kocht er de thee die we dronken: Raspberry & Lavender.


Misschien zijn jullie nog benieuwd naar onze kringloopvondsten, maar dan moet ik jullie teleurstellen: ik vond alleen dit Franse weckpotje (waar ik overigens wél blij mee ben, het is alleen al mooi vanwege die tekst, maar komt straks in de nazomer ook weer van pas bij het jam maken!)En, belangrijker nog, we hadden een heel leuke dag. Voor herhaling vatbaar, net als Teatime!