vrijdag 28 februari 2014

Hoodie

Hoewel ik van naaien houd, had ik -op een paar rokjes na- nog nooit kleding genaaid. Maar toen kwam ik op internet deze 'hoodie' tegen en die leek me het proberen waard!


Ik haalde stof (joggingsstof voor de buitenkant en tricot voor de voering) en ben begonnen en eerlijk gezegd viel het maken me helemaal niet tegen. Het was eigenlijk heel erg leuk en zo zat ik avond aan avond hieraan te werken (en 's middags soms ook nog wel eens een uurtje, als het zo uitkwam). 
Het meeste ging wonder boven wonder meteen goed, een paar dingetjes heb ik uitgehaald en opnieuw gedaan voor ik tevreden was.


Knoopsgaten had ik nog nooit gemaakt dus daar heb ik eerst flink op zitten oefenen. En ze hadden misschien nog wel beter gekund maar ben niet ontevreden. 


Ik ben wel blij met het resultaat en wil zeker vaker kleding gaan maken! Misschien deze hoodie maar dan met een ander leuk stofje, of iets helemaal anders.. ik denk er nog even over na.
Voor de geïnteresseerden: het patroon is van de Etsy-shop Heidi & Finn.

Fijn weekend allemaal!

woensdag 26 februari 2014

Happy mail! (1)

Jullie herinneren je misschien nog dat ik een poosje geleden met 2 dames een 'snail mail' uitwisselde. Dit was toen erg leuk en met één van de dames, Ingrid van 365-miles-to-paris sprak ik af om elkaar wat vaker wat leuks over de post te sturen. Ik had beloofd te starten, en met een blognaam als die van haar lag een Parijs-thema natuurlijk voor de hand. 


Het inpakken was net zo leuk als het maken van de kleine presentjes. Lekker stempelen met mijn nieuwe stempels, knippen en plakken met karton, cadeaupapier en tape. Ik nam me meteen voor om met verjaardagen ook nog wat meer tijd te spenderen aan het inpakken van de cadeautjes. De gestempelde tekst is trouwens een uitspraak van Audrey Hepburn.Ik maakte een slinger met pompons en vlaggetjes: de pompons in sorbetkleuren (of macarons, wat je wil), en op de vlaggetjes een geborduurde tekst en een Eiffeltoren, gestempeld met een zelfgemaakte (van een aardappel ;-) ) stempel.
Verder maakte ik dit zakdoekenhoesje, om zakdoekjes in stijl mee te nemen.En dit theeboekje, om je favoriete smaakjes thee mee te nemen naar waar dan ook (werk, picknick..)Ik stuurde ook nog een paar lintjes mee.


Ik had nog veel meer ideeën maar het doosje zat al helemaal vol doordat de pompons nogal veel ruimte innamen. Maar goed dat we hebben afgesproken om vaker wat te versturen, dan komen die andere ideeën vanzelf aan de beurt.

En van post versturen én ontvangen word ik blij dus vandaar dat ik het Happy Mail noem (niet te verwarren met Happy Meal :-) ) Ingrid, veel plezier met de spulletjes!

woensdag 19 februari 2014

Jarig!

Afgelopen week, op Valentijnsdag, was ik jarig. En het is misschien heel kinderachtig, maar ik vind jarig zijn zó leuk! De hele dag gezellige visite, verrast worden met leuke cadeautjes en het bedenken en maken van lekkere hapjes... ik hou er van!


Ik bakte deze Bokkenpootjestaart (recept: bokkenpootjestaart) van te voren.


En ik kreeg weer allerlei leuks:

Deze handige droogmolen van Brabantia, voor buiten aan de muur. Die stond al een poosje op mijn verlanglijstje.


Een mooi oud roomstelletje van Mosa


Narcissen met daarbij een cadeaubon voor een tuincentrum (binnenkort dus even wat voorjaarsbolletjes halen!)


Dit gezellige lampje


Een mooie bos lichtroze tulpen (lijken op de foto donkerder dan in werkelijkheid)


Mooie decoratieve flesjes

Dit erg leuke spel


Heerlijke geurtjes

En verder nog wat geld en een Hema-cadeaubon, voor beide heb ik al een bestemming (want wil nog graag een nieuwe mixer, het mini-taartplateau van Pip en een nieuw badpak) dus die zal ik binnenkort ook gaan besteden. Kortom: ik ben enorm verwend en heb een heel leuke dag gehad want 's avonds werden ik en nog een vriend en vriendin die ook deze week jarig waren ook nog verrast met een etentje door onze partners. Het was een echte verrassing want mijn vriend is meestal niet zo van de verrassingen, hij kan ook nooit wat geheim houden. Maar dit dus wel, oppas was geregeld en hij had ervoor gezorgd dat er niemand 's avonds kwam. Hierdoor was het een echte verrassing, heel leuk.

p.s. Het ruikt hier inmiddels heerlijk naar de hyacinten die ik vorige week kreeg :-)

zondag 9 februari 2014

Knutselen en theeleuten

Gisteren kwam Maaike weer gezellig een dagje knutselen. En ze nam als verrassing ook nog allerlei cadeautjes voor me mee voor het huis (ik ben deze week jarig dus ik voelde me nu al een beetje jarig, dat snap je).

 
Zo kreeg ik dit gezellige dienblaadje met twee mooie kandelaars, wat fleurige hyacintenbolletjes en leuke flesjes. Toevallig was ik net weer toe aan wat nieuws op de eettafel dus het kreeg meteen een mooi plekje.


Verder kreeg ik dit pakketje met schattige kleine bolletjes katoen en daarbij de belofte dat Maaike me bij ons volgende knutselafspraakje leert haken. Dat wil ik al tijden leren maar hopelijk weet ze waar ze aan begint want er is veel geduld nodig om het me te leren ben ik bang! (De pogingen die ik tot nu toe zelf deed waren weinig succesvol...)


En ik kreeg nog dit boekje vol stickers en etiketten. Ook geweldig voor op zelfgemaakte jam, post, broodtrommeltjes etcetera.


En wat ik dan gisteren gemaakt heb? Nou, ten eerste een projectje wat ik jullie later pas kan laten zien, en toen nog deze tafelloper van een restje Alvine vitrage. Precies een goed formaat dus een zoompje erin en klaar!Zelf haalde ik de afgelopen week ook al lekker wat voorjaar in huis trouwens. Dinsdag was het hier zulk lekker weer dat ik samen met mijn zoontje naar het volgende dorp ben gefietst voor wat voorjaarsbolletjes. We kozen de blauwe druifjes. Voor 2 euro had ik voldoende om deze kleine potjes van Greengate te vullen...... en daarnaast nog deze bloempotjes voor in de keuken.


Hoewel het buiten bijna herfstig is met die regen en harde wind, is het binnen al een beetje voorjaar.
Fijne zondag!

woensdag 5 februari 2014

Oud Opnieuw, decoratief recyclen (boekentip)

    In mijn kleine woonplaats is een hele kleine bibliotheek. Veel boeken heb ik inmiddels al gelezen maar gelukkig kunnen we (sinds kort gratis!) boeken reserveren uit de andere bibliotheken hier in de regio. Op zoek naar een ander boek kwam ik ineens dit boek tegen:Echt een aanrader voor wie van sneupen bij de kringloop houdt, én van creatief zijn.
'Decoratief recyclen' staat op de kaft, en dat is precies wat de maaksters van dit boek doen. Ze gebruiken (op zich zo al mooie) kringloopvondsten  voor leuke creatieve projecten. Zo worden glazen potjes beplakt met oud kant, in oude theekopjes maken ze kaarsjes en cupcakes, bakvormpjes worden deurknopjes, een geborduurd schilderijtje wordt een klok en van gehaakte pannenlappen maken ze een kussen en een theemuts. Alleen al leuk om in te kijken vanwege de prachtige foto's! En alles is een beetje in brocante-sfeer dus hou je daar van dan moet je dit boek echt een keer bekijken.