woensdag 29 januari 2014

Feestelijke vogeltjestaart

Afgelopen weekend vierden we met mijn familie nog een beetje verlaat Sinterklaas. Dat wil zeggen: alle familieleden die van knutselen en surprises maken houden. Omdat niet iedereen daarvan houdt vierden we het eerder al met de hele familie en nu dus nog met een klein groepje. Het ging deze keer echt om het surprise maken.


Ik had mijn oudste zusje getrokken. Zij is afgelopen jaar getrouwd en daarnaast houdt ze erg van vogels spotten. Ik had steeds al in mijn hoofd om een bruidstaart te maken, maar heel toevallig keek ik het tijdschrift Landleven in en daarin zag ik taartjes voor de vogels. En dat was natuurlijk helemaal ideaal. 


Met frituurvet, vogelzaad, appels en cranberry's vulde ik een aantal puddingvormen met verschillende laagjes die ik tussendoor liet stollen en die ik op elkaar stapelde toen ze gestold waren. Vervolgens maakte ik nog een paar cupcakes -eveneens van vogelzaad- voor erbij.


Het is eigenlijk heel eenvoudig. Ook leuk om met kinderen te doen (laat het frituurvet dan wel goed afkoelen voor je het gebruikt). De plaat waarop de taart staat maakte ik van karton, en hierin verstopte ik het cadeautje.


Tot slot versierde ik de taart met besjes, takjes en dennenappels. Folietje erom en een grote strik van tule.


Ook leuk als goedkoop cadeautje voor een jarige!

zondag 12 januari 2014

Nieuwe Cath Kidston-collectie!

Cath Kidston heeft weer allemaal nieuwe spulletjes! Altijd leuk om even te kijken wat er allemaal bij zit..

Bright Daisies Cotton DuckField Rose Cotton Duck
vrolijke nieuwe stofjes...

Mini Dot Sticky Tape Pack
leuke maskingtape...

Bright Pop Caravan Sewing Box
een originele naaidoos...


een gezellige pyama, en een geweldige kom (sowieso weer leuke keukenspulletjes!)

Elgin Ditsy Ticket Holder
en dit printje vind ik ook zo leuk.
Zo jammer dat er nog steeds geen Cath Kidston-winkel in Nederland zit. Via internet is een optie, maar ik vind het toch wel prettig om het in het echt te bekijken. Ik zag trouwens in november dat de Bijenkorf in Amsterdam wel een klein deel van de collectie heeft, helaas niet de leukste dingen.. :-(
Oh en nu ik het toch over Cath Kidston heb, deze auto's kwam ik nog tegen tijdens het googlen:


Doe mij maar zo'n autootje! Serieus, het zou wel héél leuk zijn als er een automerk zou zijn die dit op de markt bracht. Of CK moet autostickers gaan verkopen :-) (hopen dat ze dit leest, haha)


zaterdag 4 januari 2014

De hal is af!

De hal is vaak niet het eerste wat je decoreert als je ergens gaat wonen. Hier bleef het ook een paar maandjes op de 'to do-list' staan. Het verfwerk had ik al wel gedaan, maar de lijstjes lagen boven al een tijdje te verstoffen. Maar nu moest het er toch maar eens van komen, je loopt er toch dagelijks meerdere keren doorheen.


Sommige lijstjes waren al wit, de andere heb ik deze week geverfd zodat ze allemaal mooi bij elkaar passen.


Nu alleen nog mooie foto's uitzoeken en in zwart/wit laten afdrukken, dan is het helemaal af! (De mensen die je nu in de lijstjes ziet zijn wij dus niet! ;-) )


Ik ben er blij mee. En mocht ik nog eens een paar leuke lijstjes tegenkomen, er is nog genoeg ruimte ernaast voor nog een aantal!Onder andere deze lijstjes verfde ik wit. Ze zijn van de Action, 0,89 cent (geloof ik, of was het nou 0,79? Goedkoop in elk geval). Ik vond de felle kleuren iets té, maar ik denk wel dat ze mooi kunnen staan als je meer in deze kleuren hebt. De andere lijstjes had ik al, en komen van Xenos en Ikea. De 'home'-letters kreeg ik van een vriendin.


Een huis is natuurlijk nooit helemaal 'af ' maar het begint zo steeds gezelliger te worden!

donderdag 2 januari 2014

Warme voetjes

De kerstspulletjes zijn weer naar zolder, vandaag heb ik de laatste dennennaalden weggezogen en even weer lekker gedweild en gepoetst. En nu kan ik jullie dan ook onze nieuwe aanwinst showen (die ik absoluut niet wilde neerleggen op een met dennennaalden bezaaide vloer):


een mooi, warm vloerkleed, gehaakt door mijn schoonmoeder! 
Ik wilde steeds al graag een kleedje, maar eigenlijk vind ik ze gauw onhygiënisch worden en dat weerhield me er steeds van. Maar de gehaakte kleden die ik in tijdschriften zag, vond ik er toch steeds érg gezellig uitzien.


Mijn schoonmoeder kan -in tegenstelling tot mijzelf- erg goed haken en ze bood aan zo'n kleedje te haken. Nu heb ik dus een heel mooi en warm kleedje, en nog wasbaar ook! Ik ben er echt heel blij mee!


Nu kan onze zoon lekker spelen zonder steeds op een koude vloer te moeten zitten, en wij hebben wat moois om naar te kijken. Mijn schoonmoeder leest mijn blog ook, dus hierbij nogmaals: bedankt!!


(En ik moet toch écht nog eens leren haken, je kunt er zulke leuke dingen mee maken! Nieuw jaar, nieuwe kansen zullen we maar denken.)