dinsdag 31 december 2013

Happy new year!

vintage happy new year postcard | ... My Fanciful Muse: Happy New Year - Vintage Raphael Tuck & Sons Images

Als ik eerlijk moet zijn oud- en nieuwjaarsdag niet mijn favoriete dagen. Ik hou niet van vuurwerk, een oliebol vind ik lekker maar is niet mijn grootste favoriet, en het hele gedoe van aftellen en daarna iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen... ik hou er gewoon niet zo van. 

Met familie of vrienden gezellig spelletjes doen op oudejaarsavond vind ik trouwens wel heel gezellig, maar dat vind ik net zo gezellig op iedere andere dag. Net als dat ik op oudejaarsmorgen het gezellig vind om samen met mijn moeder oliebollen te maken (ze zijn er weer, en veel te veel dus ik ga er zo nog even wat wegbrengen). Maar verder heb ik vooral gedachten als 'wat zullen we in het nieuwe jaar weer voor de kiezen krijgen?', kortom: een beetje angst voor het onbekende en dan natuurlijk vooral angst voor tegenspoed. Ging 2013 maar gewoon geruisloos over in 2014, eventueel wel met een leuk spelletje en wat lekkere hapjes maar verder geen gedoe. 

Hopelijk vinden jullie het wél een leuk feest. Ik wens jullie dan ook allemaal een fijne jaarwisseling en een heel gelukkig 2014 toe! We gaan ons best doen er weer een leuk jaar van te maken!


zaterdag 28 december 2013

Kringloopvondsten & mijn kerst-ijstaart

Vandaag ben ik weer eens naar de kringloop geweest. Het was alweer even geleden, en dan begint het bij mij weer te kriebelen. 


Ik had mijn vriend beloofd niet met al te veel 'rommel' thuis te komen, dus de leuke vaasjes en theekopjes die ik zag liet ik staan. Wel kwam ik thuis met dit leuke vestje met blouse (zit aan elkaar vast) voor maar 3,50. 


En borrelglaasjes had ik nog nodig. Wij zijn zelf niet echt drinkers, maar soms komt er bezoek dat wel een borreltje lust dus wel handig om een paar glaasjes in huis te hebben. Deze zijn wel vrij kitscherig maar omdat ze van de hotspots van Londen zijn vond ik ze toch wel leuk. Links is Buckingham Palace, midden de Tower of Londen met de Towerbridge, en rechts Trafelgar Square.


Ik wil jullie ook nog even de Charlotte-ijstaart showen die ik als toetje voor kerst maakte. Met yoghurt, bosvruchten en meringue-schuimpjes.


Het bord kocht ik een aantal jaren geleden in Normanië, Frankrijk, bij een Brocante.Een fijne zondag gewenst!

woensdag 25 december 2013

Merry christmas!

Vintage Merry Christmas


Allemaal hele fijne kerstdagen gewenst!

zondag 15 december 2013

Cherry pie shortbread bites

Ik had zin om te bakken, en dan niet een gewone cake of koekjes -hoewel erg lekker- maar eens Iets Anders. Heel toevallig stuitte ik (via een ander blog) op de website van Raspberri Cupcakes en vond daar het recept voor deze 'Cherrie pie shortbread bites'.


Het is sowieso zeer de moeite waard om deze site eens te bekijken (http://www.raspberricupcakes.com/), alleen al vanwege de prachtige foto's. Al haar baksels zien er niet alleen geweldig, maar ook nog eens heerlijk uit. 


Ik haalde gisteren alles in huis om deze koekjes/taartjes (ja, hoe noem je ze?) te maken. Het kersenmengsel maak je ook zelf. De weegschaal heb je hierbij niet nodig want alles wordt afgemeten in kopjes en lepeltjes.


Je maakt ze in een muffinbakplaat. Alleen denk ik dat 'zij van' Raspberri cupcakes een bakplaat met kleinere muffinbakjes had, want er zou genoeg moeten zijn voor 24 stuks en ik kon net 12 maken, zowel qua deeg als qua vulling. Maar oké, geen probleem. Ze zijn in ieder geval érg lekker, ik ga dit recept zeker bewaren!


Ik vind ze heel feestelijk als kerstkoekje, maar ook 's zomers is het een aanrader aangezien je dan verse kersen kunt gebruiken. (Overigens wordt in het recept ook met verse of diepvrieskersen gewerkt, die kon ik niet vinden dus heb ik een pot kersen gebruikt en dan iets minder suiker aangezien ze in pot al flink gezoet zijn). Fijn weekend allemaal!

donderdag 12 december 2013

Laat kerstmis maar komen!

Iets later dan ik eigenlijk wilde (ben een paar dagen ziek geweest), maar hier zijn dan de foto's van ons kersthuis! Met natuurlijk.. de boom! 


Toen ik hem kocht, was ik er blij mee want hij is mooi vol en compact. Inmiddels ben ik er al iets minder blij mee van hij hoeft maar een klein tikje te krijgen en de vloer is weer bezaaid met naalden (andere jaren had ik daar veel minder last van). De geur daarentegen is wel heerlijk dus we moeten het hem maar vergeven...


Eén van mijn nieuwe hangers is dit glazen uiltje van de Bijenkorf. Ik vind hem zo mooi!


Zoontje zit ondertussen lekker tussen de kussens op de bank naar Dribbel te kijken.Een paar elzentakken met ouderwetse kaarsknijpertjes erin, de huisjes kreeg ik beide van Sinterklaas: één vorig jaar en de andere dit jaar.


Mijn groene ballen vonden -net als vorig jaar- een plaatsje in een glazen windlicht.


's-Avonds gaan overal de lichtjes aan. Vanaf hier lijken het wel hartjes!


Koken doe ik ook graag in kerstsfeer.


Zo gezellig met de kaarsjes aan! Maar de kerstboomkaarsjes heb ik na de foto meteen weer uitgeblazen. Ik was veel te bang dat de gordijnen vlam zouden vatten..Maar ik kan er wel van genieten, die ouderwetse kaarsjes.


En als onze dondersteen dan lekker slaapt is het huis voor de avonduurtjes weer even helemaal opgeruimd. Klaar voor een nieuwe speelgoedstorm de volgende ochtend. :-D


Heb ik jullie trouwens die hocker (hier links op de foto) al eens laten zien? Ik had hem al voor ik uit huis ging, dus nu al zeker 11 jaar, maar heb hem deze zomer opnieuw bekleed met een Cath Kidston-stofje. Ik beloof, ik laat jullie er nog eens een duidelijkere foto van zien.


Nu eerst lekker genieten van alle kerstvoorbereidingen. Het huis is er klaar voor, de eerste kerstkaarten hangen inmiddels aan een lintje.. het is echt de fijnste tijd van het jaar vind ik. Ik wens jullie ook veel plezier met jullie voorbereidingen en geniet ook van jullie kerstblogs!

zondag 8 december 2013

Winterse open dagen bij het Weerhuisje

Vanmiddag was ik samen met mijn schoonmoeder op bezoek bij Het Weerhuisje. Twee keer per jaar heeft eigenaresse Anita Weerman daar open huis en nu waren dus de winterse open dagen. Vorige keer waren we er ook, en we waren toen zo enthousiast dat we besloten nu weer te gaan.


Via dit vrolijk blauwe hekje loop je achterom..


Je voelt je meteen erg welkom als je binnenstapt. De kachel brandt, evenals de kaarsjes. De koffie staat klaar, met wat lekkers erbij en ook de inrichting is erg uitnodigend.

Anita is enorm creatief. Het is op deze foto's niet heel goed te zien (ligt aan kwaliteit foto's) maar dit rekje staat vol met waxinelichthouders met een gehaakt jasje, met daaraan een schattig bedeltje van klei. 


Doorkijkje naar de volgende ruimte. Let ook op de mooie oude meubeltjes!Zo gezellig, deze schouw! 


En een jaloersmakend keukentje.. De ouderwetse details zijn prachtig en alles is zo mooi afgewerkt (zowel Anita's creaties als het timmerwerk wat haar man allemaal doet). De gluhwein staat al lekker warm.


Het Weerhuisje wordt momenteel ook nog een stukje uitgebreid zodat er meer ruimte is voor de creaties, de workshops.. kortom.. de gezelligheid.


Een beetje jaloers (want wie wil nu niet zo'n geweldige freubelruimte en zo'n handige man?) maar mét een kerstgevoel reden wij huiswaarts, schoonmoeder met een gezellig nostalgisch kaarsje wat nu bij haar thuis bij de kerstboom staat. We komen graag nog eens.

Voor meer foto's en informatie, kijk even op hetweerhuisje.nl, of op haar facebookpagina.

Oh, en foto's van mijn eigen kersthuisje plaats ik deze week. Ik zit er nu al lekker in, maar jullie houden het nog tegoed..

woensdag 4 december 2013

A warm winterwelcome on a grey Decemberday

Maandagavond had ik een gezellig crea-avondje met vriendinnen. Iedereen maakte wat ze wilde, gewoon lekker ongedwongen. Dit heb ik gemaakt:


Het raampje heb ik aan de garagedeur gehangen boven mijn twee stoeltjes. Voor een beetje extra kerstsfeer heb ik de mand gevuld met groen wat ik over had (mogelijk gebruik ik dit nog voor een kerststukje maar tot die tijd heeft het hier een prima plekje) en natuurlijk wat kaarsjes om lekker vroeg aan te steken in deze donkere dagen.


Misschien herinneren jullie je deze vogeltjes nog? Toen ik ze kocht wist ik nog niet wat ik ermee wilde maar ik vond ze te leuk om te laten liggen. Nou, bestemming bereikt hoor!


Rode bessen, dennenappels, appelschijfjes en takken van de spar, els en berk. Hmmm.. de mand kan nog wat voller! Binnenkort nog maar even een 'bos-sprokkelsessie' doen... (oftewel.. een lekkere boswandeling samen met mijn zoontje)


Het leuke is.. ik kan ook vanuit mijn keuken van het tafereeltje genieten! :-)


En dit maakten mijn vriendinnen: beschilderde potjes, gedecoreerd met lint en glitters. Ze staan nu nog hier te drogen, vandaar ook dat ik gauw nog even wat foto's kon maken. Alles bij elkaar een feestelijk geheel!


En een van de vriendinnen bewerkte een canvasdoek met kit en karton, waarna ze deze in één kleur verfde. Ook een erg leuk idee om te onthouden!  


We waren het erover eens: dit moeten we vaker doen!

dinsdag 3 december 2013

Elke dag een doosje

December is aangebroken, het aftellen naar kerstmis is begonnen!


Met de meeste kerstdecoratie wacht ik even tot na Sinterklaas, maar de adventskalender mag natuurlijk al wel hangen!


De Tilda-doosjes kocht ik  (twee jaar geleden volgens mij) bij Kikidoe en hoefde ik alleen nog maar te vouwen en te beplakken met de cijfertjes. Vervolgens beplakte ik een groot stuk karton met cadeaupapier en hier plakte ik alle doosjes op.


En nu komen we doosje voor doosje dichterbij kerst.


Maar niet te snel hoor, de voorbereidingen zijn veel te leuk!