vrijdag 28 september 2012

Heerlijke herfst

Nu is het echt herfst! Helemaal niet erg, vind ik, al heb ik wel medelijden met alle mensen die nu op de fiets door weer en wind moeten. Thuis maak ik het extra knus met kaarsjes en kaneelthee, en op zijn tijd een kopje warme chocolademelk met een speculaasje...

Klik op foto voor groot formaat

... en een fijn boek! Ik heb nu 'de Dorpswinkel van Madame Josette' van Julia Stagg meegenomen. Dit is officieel het vervolg op 'Met de Franse slag' maar kan ook heel goed los gelezen worden. Het verhaal speelt zich af in een 'bedrieglijk lieflijk' Frans dorpje en draait om de dorpswinkel en het liefdesleven van enkele bewoners in het dorpje (dat opgeschrikt wordt door een vreemde snoeshaan). Lekker lezen in de sfeer van 'Chocolat' van Joanne Harris (ook al zo'n heerlijk herfstboek!)


En anders lekker voor de tv, met vanavond weer 'Bridget Jones Diary' (ze blijft leuk!), op woensdag 'Love is in the air' met Robert ten Brink en op zondag natuurlijk 'Boer zoekt vrouw'. Dit wordt een liefdevolle herfst ;-)
Fijn weekend!!

vrijdag 21 september 2012

Wie hier thuis De (gekleurde) Broek aanheeft... (nieuw project!)Ik ben sinds het begin van de gekleurde broeken-rage ook helemaal fan van de Gekleurde Broek. Ik vind het zo'n vrolijk gezicht: van die groepjes fietsende schoolkinderen allemaal in een gekleurde broek! Ik moet eerlijk bekennen dat ik er zelf nog niet een heb (schánde) maar mijn zoontje heeft er al een (zie onderste plaatje) en deze gele (boven) heb ik gisteren voor hem besteld! Helemaal blij mee, ik wilde hem zo graag hebben maar zijn maat was steeds uitverkocht in deze kleur...


Nou wil het toeval dat in de nieuwste Jij & je Kinderen ook een zelf te maken jeansbroekje staat. Ik heb nog niet veel ervaring met het naaien van kleding dus ik ga eerst even een proefbroekje proberen van grijze jeansstof die ik nog heb liggen. Mocht het een succes worden, dan wil ik natuurlijk ook gekleurde jeansstof aanschaffen en zelf nog wat leuke gekleurde broekjes in elkaar zetten! Dit wordt dus mijn nieuwste project! Ik hou jullie op de hoogte! Maar eerst wachten tot het patroon op de site komt want daar zit wat vertraging op (aldus de informatie op betreffende website). Nou ja, ik heb wel wat om naar uit te kijken: het patroon, en de Geweldige broek!

woensdag 12 september 2012

Inpakken!

Ik vind het altijd leuk om cadeautjes leuk te verpakken. Mooi pakpapier, een strikje, lintje, labeltje... er is vanalles te bedenken. Onderstaande foto  heb ik al eens laten zien, maar show ik nogmaals ter illustratie van wat ik bedoel. Maar eerlijk gezegd heb ik over het algemeen niet altijd al te veel leuke inpak-inspiratie.


Vriendin L. (daar is ze weer!) kan ook ontzettend leuk inpakken. Ik heb nu even geen foto's bij de hand maar zal de eerstvolgende keer wel even foto's maken. Eigenlijk is het vaak gewoon zonde om uit te pakken. Op internet heb ik ook even gekeken naar wat inpak-inspiratie, misschien hebben jullie er ook wat aan?

Je moet er maar net even op komen. Maar ik zou zeggen: vanaf nu alle bloemen, behang, lintjes, tasjes etc bewaren (op kleur), je kunt er altijd weer gebruik van maken!
Ik heb trouwens een aparte doos met allemaal leuke stukjes cadeaupapier, tasjes, lintjes etc.. waar ik af en toe een graai in doe. En altijd voldoende rollen cadeaupapier voor de grotere presentjes!
Vaak doen bij elkaar passende kleurtjes en printjes ook al heel wat. Of juist alles in ander papier. Of... nou ja, misschien toch genoeg bedenken, als je er maar even voor gaat zitten!