woensdag 28 september 2016

Vintagemarkt in Groningen, Deventer en een beetje herfst

Het was weer een leuk maar best druk weekend. Zondag appte mijn zusje, die in Groningen woont: 'hebben jullie ook zin om te komen? Er is hier een leuke vintagemarkt!' Ja, daar hadden wij wel zin in! 'Klein Berlijn' heet de markt, hij is ook wel in andere grotere steden te vinden. Een groot vintagewalhalla met onder andere kleding, wonen, servies, fietsen, typmachines, muziek etc etc. Echt superleuk! En wat mij opviel was dat de prijzen over het algemeen ook zeer betaalbaar waren.


Het was ook genieten van de sfeer. Ik kocht er zelf niet zoveel maar als ik een groter huis had gehad... Mijn enige aankoop die dag was het blauwe wekkertje, voor mijn zoontje (hopelijk kan ik hem uitleggen dat hij nog níet uit bed hoeft te komen als de wekker 'op de zes' staat). Het paddenstoellampje is ook voor hem en komt van Sostrene Grene (wel dezelfde dag gekocht) en de wol komt eveneens van SG, en kocht ik om mee te knutselen voor de herfst.


Zaterdag waren we een dagje in Deventer. Natuurlijk (zo'n beetje vaste prik) een high tea bij Tearose op de Walstraat (eerder over geblogt), altijd goed! Maar ook weer wat leuke adresjes ontdekt. Zoals deze winkel met onder andere leuke notitieboekjes, kaartjes, kinderboeken, stempels etc..


En we zaten ook nog even bij het Chocolate Company Café met talloze soorten warme chocolademelk (hot choc spoons), maar ook lekkers voor erbij en je kunt er ook heerlijk lunchen. Niet heel goedkoop maar wel heel lekker.


Mooie plaatjes van Deventer. De paraplu's vind ik ook zo leuk!



En thuis begin ik -ondanks het nog steeds vrij warme weer- al wat in de herfststemming te komen. Met witte krijtstift tekende ik deze blaadjes op het raam. Misschien niet heel goed te zien zo. 


Heel simpel eigenlijk maar toch herfstig.


En nu wil ik meer met de krijtstift doen haha. Maar te veel, dan is het niet meer subtiel. Dus ik wacht tot kersttijd en dan 'mag' ik weer! En ik weet ook al wat, maar dat blijft natuurlijk een verrassing ;-)

Tot de volgende keer!

2 opmerkingen:

  1. Hoera het is herfst, met de bruine blaadjes en zonnige momenten om extra van te genieten. Wat een leuk wekkertje, een dagelijkse herinnering aan het gezellige uitje.
    Fijne dag, Margriet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk ziet erg gezellig uit ja deventer is altijd leuk en de tea daar blijft erg goed bij the wallstreet tearose leuk dat klokje ja had die paddestoel lampjes ook gezien ze hadden ze ook in andere kleurtjes ik ben nogal weg van de wol van sg en katoen zelf kan ik niet breien maar mijn moeder wel en die breid nu sjaals van de wol voor de winter vaak ook mooie kleurtjes hebben ze leuk die kleine blaadjes op het raam mooi niet te veel plezier met herfst decoreren

    BeantwoordenVerwijderen