zondag 30 november 2014

Feest met Peppa Pig

In de afgelopen week was mijn zoon jarig, hij werd alweer 3 jaar!


Voor het feest maakte ik deze Peppa Pig-taart, gevuld met aardbeienvulling en roze botercreme. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet helemaal tevreden ben met de netheid maar het idee wat ik in mijn hoofd had is het wel geworden.


En mijn zoon was er helemaal blij mee, dat is het belangrijkste toch?


En natuurlijk mocht hij ook trakteren op de peuterspeelzaal. Daarvoor maakte ik deze doosjes (natuurlijk ook weer met Peppa!) van wc-rolletjes. Mijn moeder hielp me met al het knipwerk, lief! We vulden de doosjes met een doosje yoghurtrozijntjes en een stuiterbal.


En nu is de verjaardag achter de rug maar de feestelijkheden gaan natuurlijk nog wel even door de komende maand. Helemaal niet erg, ik hou van december!

donderdag 13 november 2014

Herfstpost

Vandaag kwam ik thuis van het werk (ik werk momenteel tijdelijk 4 dagen per week) en vond ik tussen de stapel post in de brievenbus dit pakketje! Een leuke verassing zo op de donderdagmiddag.


Het pakketje komt van Ingrid, van 365 miles to Paris. Wij hebben al een aantal keer wat over en weer verstuurd en nu kwam dit dus weer vanaf haar kant. En het zag er meteen al lekker herfstig uit!


Bij Ingrid zit het altijd in de details.. leuk gestempeld papier, een gedroogd blaadje erbij...


Uit het papier kwam dit:


Masking tape met herfstdessin (mijn zoontje liep er al meteen mee weg :-) )


En verder nog en mooie kaart, stickertjes, een paddenstoeltje om ergens op te naaien en een zakje thee '3 Cinnamon' (Ik wist niet dat er veschillende soorten kaneel bestaan, maar er zitten in dit zakje toch echt 3 soorten uit evenveel verschillende landen). Vanavond meteen maar een lekkere pot thee zetten.


Ingrid, weer ontzettend bedankt! Ik hou erg van de herfst, het is mijn favoriete seizoen dus met dit pakketje zit je helemaal goed. Dank je wel!

zaterdag 1 november 2014

Een fijn November-welkom !

Wat een heerlijk weer voor begin november, vinden jullie niet? Wij zijn lekker een paar uurtjes in de tuin geweest: gras maaien, was ophangen en van het heerlijke weer genieten. Een prettig begin van november in ieder geval! En oktober sloot ik ook gezellig af, want vriendin L. kwam mijn huisje bewonderen.


Ze nam als cadeau dit prachtige boek voor me mee! Het is het nieuwe, tweede boek van Ingrid van Willenswaard, bekend van haar boek 'Kringloopgeluk' en natuurlijk van haar blog Ingthings. Ik volg haar blog dus wist al van het ontstaan van dit boek, dus dat maakt het een extra leuke verrassing. 


Het staat weer vol met leuke zelfmakers, verhalen en anekdotes en ook haar liefde voor de kringloopwinkel wordt niet vergeten. Laat ik nu ook een liefhebber zijn van kringlopen en zelf maken, dus ik ben erg blij met dit boek! Bedankt L.!


En -helemaal in herfstsfeer- ze bracht ook nog deze schattige (en lekkere, want bonbons) egeltjes mee! Inmiddels al op, want toen ik ze op de foto zette was mijn zoontje er natuurlijk als de kippen bij :-) Helaas, want ze zijn lief genoeg om een tijdje te bewaren onder een stolpje.



Toevallig was vriendin L. deze week ook jarig dus eerder deze week ging ik al haar kant op met een tasje vol cadeautjes. Het tasje is van de winkel Zara, maar ik maakte er simpel een cadeautasje van door een strookje papier met een gezellig stukje tape over de letters te plakken. Zo hergebruik ik dus papieren tasjes die nog niet al te erg zijn gekreukt tijdens een shopdagje.


Op Pinterest vond ik dit eenvoudige knip-idee. 


Ik plakte het uitgeknipte tafereeltje om een jampotje heen en vulde dit met zelfgemaakte plaatkoek. Als het potje leeg is kan er een waxinelichtje in.


De andere cadeautjes 


Voor het inpakken printte ik wat leuke Engelse plaatjes van Pinterest waarmee ik de cadeautjes versierde (helaas vergeten een foto te maken van de ingepakte cadeautjes). En erbij een lekkere warme chocomel met marshmellows (want toen was het wel herfstig).


Kortom: een week met gegeven én gekregen cadeautjes, leuk!