woensdag 4 juni 2014

Fruitige ijsjes en een zomers veldboeketje

Het is juni en bijna zomer.. en wat is er dan lekkerder dan een heerlijk koud ijsje? Liefst zelfgemaakt!


En zelf ijs maken is zo makkelijk! Voor bovenstaande ijsjes heb ik bijvoorbeeld alleen wat perziken met een halve banaan gepureerd en in ijsvormpjes gedaan. Geen suiker toegevoegd want dit fruit is van zichzelf al lekker zoet. 


En dit ijsje heb ik gemaakt van aardbei, banaan, meloen en een scheutje amandelmelk. Het bevat amper calorieën, ook hierin heb ik geen suiker toegevoegd en het proeft toch een beetje romig door de banaan en de amandelmelk (neem de suikervrije variant). Overigens ben ik dankzij zelfgemaakt ijs (en verder natuurlijk ook een gezond eetpatroon én beweging) inmiddels al zo'n 5 kilo afgevallen! :-)


En toen ik gisteren met mijn zoontje een fietstochtje maakte, plukten we onderweg nog wat bloemetjes. Nou moet ik tot mijn schaamte bekennen dat ik niet alle namen ken.. Ik herken de kamille en de boterbloem, maar verder?? De groenige bloemetjes komen trouwens uit onze eigen tuin.


Ik vind het altijd zo vrolijk staan, zo'n versgeplukt boeketje. Dan is het meteen helemaal zomer!

5 opmerkingen:

  1. Jammer dat het nu ineens zo somber is. krijg er gewoon zin.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. IJs mag altijd hoor ;-) Gewoon ook eten op een grijze dag, krijg je meteen een zomers gevoel van!

      Verwijderen
  2. ziet er lekker uit moet het ook maar eens proberen wat ik heb ergens ook een ice pop machine dus maar proberen in augustus wanneer ik een weekje vrij ben hopenlijk is het dan ijsweer leuke geel veldboeket das lekker 5 kilo ga zo door groetjes en geniet van suiker vrije ijsjes groetjes leon10

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is vast ook handig, zo'n icepop-machine. Ik heb er een voor schepijs, ook leuk om te maken. Deze keer heb ik het gewoon met vormpjes gedaan, dat ging ook prima.

      Verwijderen
  3. Hmmm... ziet er lekker uit! En nog goed voor de lijn ook wat wil een mens nog meer!
    Gezellig je boeketje, brengt een zonnetje op deze regenachtige avond!
    Groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen