maandag 26 augustus 2013

Little boy's room

Even weer een stukje van ons nieuwe huis showen!
Dit is het kamertje van onze zoon.


Deze muur verfde ik Vintage Blue (Flexa Creations). De boekenrekjes zijn kruidenrekjes van Ikea, ik zag het idee in een tijdschrift en vind het een erg leuke manier van boekjes uitstallen! Het lampje komt van de kringloop: ik verfde het wit en zette er nieuwe kapjes op.


Het leeshoekje.


De andere kant van de kamer. De gordijnen van zijn oude kamer passen ook goed bij zijn nieuwe kamer, ook qua formaat dus dat komt goed uit!


Op de muur achter de commode zit behang 'Treasure' van Lief Lifestyle. 


Het mooie aan het behang vind ik dat het rustig is, maar toch stoer door het schatkaart-reliëf. 


De laatste dozen nog uitpakken, en dan is dit kamertje helemaal klaar. Mijn zoon slaapt er in ieder geval heerlijk vanaf dag 1, dus hij is er vast wel blij mee (en ik ook ;-) )

zaterdag 17 augustus 2013

Tweedehands koopjes

Gisteren was hier in de buurt Romantische markt. Dit is een heel gezellige markt met kramen vol brocante en antiek, nostalgie en kunst. Helemaal wat ik leuk vind. Door alle verhuisdrukte kon ik pas 's avonds even heen, en toen begonnen  de meeste kramen al op te ruimen, maar ik heb toch nog een paar dingetjes kunnen vinden.


Zo vond ik dit schattige handgetekende schilderijtje met hertjes, voor maar 0,50! 


Een paar nostalgische kerstkaartjes, voor 1 en 2 euro.


En bij twee oudere vrouwtjes kocht ik een zakje knoopjes (0,25) en een oud Frans knopenkaartje (0,50).
De knoopjes uit het zakje gebruik ik op een kussen, en het knopenkaartje vind ik alleen al leuk om naar te kijken, dus ik denk dat die onder een stolpje terecht komt met nog wat andere leuke spulletjes! 


Ik ben blij dat ik toch nog even ben gegaan, en volgend jaar sta ik er bij aanvang van de markt (om 10.00) als het even kan.

woensdag 14 augustus 2013

First pictures of our new home!

Na een week klussen en schilderen wonen we nu in ons nieuwe huis! Hier alvast een paar foto's van de benedenverdieping:


de keuken 


De woonkamer. Let niet op de dozen!


De rieten stoeltjes willen we nog vervangen voor stoffen fauteuils (waarschijnlijk de witte Jennylund van Ikea). Het tafeltje vond ik bij de kringloop voor maar 15 euro (en het is echt grenen!), mijn schoonvader heeft het voor me geverfd en er mooie porseleinen knopjes op gezet. Helemaal blij mee! (Close-up foto komt later) Verder moet het natuurlijk nog een beetje aangekleed worden allemaal, maar dat is van later zorg. 


De eethoek. We willen graag nog een wat langere eettafel want deze valt een beetje weg in die grote ruimte (en ik vind hem ook niet zo mooi meer). De muur kan ook nog wel wat aankleding gebruiken, en daar heb ik al ideeën voor maar wederom: dat komt nog. Alles op zijn tijd.


Doorkijkje naar de keuken. Ik ben erg blij met mijn Alvine Spets-vitrage van Ikea!


De hal heb ik wit geverfd, met een taupekleurige baan waar ik wat leuke lijstjes wil ophangen. Alweer een To Do-project :-)


Erg fijn is de kapstok onder de trap, zodat de andere muur leeg kan blijven. Zo lijkt het wat opgeruimder.


En deze oude brocante kast komt in de woonkamer. Ik kocht hem bij een brocanteschuur hier in de buurt, maar hij zat vol met (erg slordige) lagen kalkverf. Mijn vriend is hem nu aan het schuren, daarna ga ik hem schilderen. Het resultaat zien jullie binnenkort!


Dit deurtje hoort in het midden, maar tijdens het vervoer is het glas gebroken en ook het deurtje zelf is helaas niet meer helemaal heel. Inmiddels staat het bij de plaatselijke schilder, die het voor ons gaat restaureren.


Ondanks dat we al verhuisd zijn, is er nog voldoende werk te doen! Binnenkort meer foto's, en dan ook van de bovenverdieping en de tuin!